Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Δημοκρατικός θρίαμβος»...

Με ποσοστό 78% οι Ισπανοί ενέκριναν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ωστόσο η συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφθασε μόλις το 41,5% (...) οι έρευνες δείχνουν ότι εννιά στους δέκα πολίτες δε γνωρίζουν πολλά πράγματα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (...) πάντως, έτσι κι αλλιώς, το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό και την τελευταία κουβέντα για το "ισπανικό ναι" στο Ευρωσύνταγμα καλείται να πει το Κοινοβούλιο» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

και «ανάπτυξη»

«Εχουν διασφαλιστεί οι όροι για την εφαρμογή ενεργών πολιτικών στην αγορά εργασίας, για την επαγγελματική εκπαίδευση και μόρφωση και για την ισόβια μόρφωση (...) για τους Ελληνες επενδυτές είναι καλό να ξέρουν πως η Βουλγαρία διαθέτει εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης (...) ο αριθμός των απασχολουμένων στη χώρα ανέρχεται σε περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων πάνω από το 25% είναι ανώτατης εκπαίδευσης και πάνω από το 55% μέσης εκπαίδευσης» (η υπουργός Εργασίας της Βουλγαρίας στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Δημαγωγία...

«Εμείς φέρνουμε την ελπίδα, εμείς φέρνουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να πιστεύουμε στην πατρίδα και στον Ελληνα» (η δήλωση του Γ. Παπανδρέου/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

και πρακτοριλίκι

«Είχαμε τονίσει, ότι ο όγκος, η συχνότητα, η πυκνότητα, προπάντων, όμως, το είδος των αποκαλύψεων, μας πείθουν ότι πίσω από όλα αυτά και χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε την αξία και την αυθεντικότητα της δημοσιογραφικής έρευνας, καταδεικνύουν την ύπαρξη ενός "συντονιστικού κέντρου" που ελέγχει τη ροή και τη μορφή της παρεχόμενης πληροφόρησης. Τώρα, πλέον, ομολογείται, σχεδόν ανοιχτά, η άμεση εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών» (το σχόλιο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ