Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ψιλό γαζί

«Η Βουλή των Ελλήνων συζητεί ήδη και αναμένεται σύντομα να κυρώσει το Σύνταγμα της Ευρώπης το οποίο φέρει ήδη τη (συν)υπογραφή του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και του υπουργού Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη. Το ευρωσύνταγμα ορίζει (άρθρο 1-6) τα εξής: Το Σύνταγμα και οι κανόνες δικαίου που θεσπίζονται από τα θεσμικά όργανα της Ενωσης στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων που της απονέμονται υπερισχύουν του δικαίου των κρατών - μελών. Χρειάζονται σχόλια;» (η επισήμανση στο κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Ετσι ξεκίνησε κι ο Γιαννίτσης

«Δειλά βήματα για το άνοιγμα του ασφαλιστικού ζητήματος διακρίνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υπέβαλε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε ειδικό κεφάλαιο του ΠΣΑ αναφέρεται ότι προωθείται η σύνταξη νέας αναλογιστικής μελέτης, η οποία θα λαμβάνει υπ' όψιν τη γήρανση του πληθυσμού, ενώ επανεξετάζεται το σύνολο του ασφαλιστικού υπό το πρίσμα νέων εξελίξεων, όπως το έλλειμμα των ταμείων των τραπεζών» (το ρεπορτάζ στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Οι σωτήρες της Κύπρου

«Η Κομισιόν δηλώνει τώρα ότι αρκεί η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης από την Τουρκία και όχι η εφαρμογή του για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Αδιόρθωτοι

«Ο Π. Ριλμόν (εκπρόσωπος της ΑΤΤΑC) υποστήριξε ότι η ΕΕ αυθαίρετα συνέδεσε την Οδηγία Μπολκενστάιν με τη στρατηγική της Λισαβόνας η οποία προέβλεπε πλήρη εργασία έως το 2010, ενώ η οδηγία αποδιοργανώνει πλήρως την αγορά εργασίας» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΓΗ).

Εξόριστοι

«Το υπουργείο Αιγαίου στερεί από τους 250 κατοίκους του ακριτικού και απομονωμένου ταυτόχρονα Αϊ-Στράτη τη δυνατότητα καθημερινής τους επικοινωνίας με τη Λήμνο και διά αυτής με την υπόλοιπη Ελλάδα» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ