Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το μωρό δεν είχε βίζα

«Η νεαρή αλλοδαπή ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Εχει εξασφαλίσει όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά που της εξασφαλίζουν τη νόμιμη διαμονή και είναι ασφαλισμένη ως εργαζόμενη. Μαζί με το παιδί της ταξίδεψε στην πατρίδα της για τις γιορτές του Πάσχα, υπολόγιζε ότι θα επιστρέψει για να πάει κανονικά στο σπίτι της και στη δουλειά της. Ομως οι αστυνομικοί στον Προμαχώνα της απαγόρευσαν την είσοδο καθώς το μωρό δεν είχε βίζα! Οι βουλγάρικες αρχές επίσης δεν της επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα τους. Εμεινε έτσι μετέωρη στη "νεκρή ζώνη" (...) το αγοράκι παρουσίασε αλλεργικά συμπτώματα όμως και πάλι δεν επιτράπηκε στο ασθενοφόρο να προσεγγίσει. Οπως έγινε γνωστό χτες η είσοδος του παιδιού νομιμοποιήθηκε με την έκδοση τριήμερης προσωρινής βίζας» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Τα αρχεία των ΗΠΑ»

«Ο πυρηνικός πόλεμος που δεν έγινε! Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ετοίμαζε επίθεση στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με αρχεία των ΗΠΑ. Δεν πρόκειται για το σενάριο κάποιας νέας πολεμικής ταινίας, αλλά για τα πραγματικά σχέδια με τα οποία οι στρατιωτικές δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας ετοιμάζονταν να επιτεθούν στη Δυτική Ευρώπη» (με την υπογραφή του Ρ. Βρανά στα «ΝΕΑ»).

Δημοκρατία είναι αυτή...

«Με πρόσχημα την "εξαγωγή δημοκρατίας" από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις χώρες που οι λαοί τους καταπιέζονται από αυταρχικά καθεστώτα και στο πλαίσιο του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" γίνονται απίστευτες αγριότητες και βαρβαρότητες με τις ευλογίες αυτών που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα (...) τα πειράματα "εξαγωγής δημοκρατίας" σε συνδυασμό με τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" απέδωσαν: ο κόσμος όλος έγινε ανασφαλής και αυξήθηκαν κατακόρυφα τα θύματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κρατική βία, με τη βούλα της αυτοκρατορίας» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ