Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Πρέπει να γίνει πόλεμος»

«Πρέπει να γίνει πόλεμος παρά το όποιο κόστος. Πρέπει να γίνει πόλεμος και έτσι να δούμε ποιος ελέγχει αυτή τη χώρα. Εφτασε η ώρα για μας να αναλάβουμε την πολιτική εξουσία» (ο ηγέτης των ιθαγενών Αϊμάρα της Βολιβίας, Φελίπε Κίσπε / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Ευημερία

«Συνολικά τα νοικοκυριά είναι αυτή τη στιγμή χρεωμένα με 55,9 δισ. ευρώ όταν πέρσι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα το ύψος των δανείων ήταν 43,6 δισ. ευρώ κάτι που σημαίνει απλά ότι μέσα σε ένα χρόνο τα νοικοκυριά έχουν φεσωθεί με περίπου 12 δισ. ευρώ επιπλέον» (το ρεπορτάζ για την ελληνική πραγματικότητα στη ΧΩΡΑ).

Φαγωθείτε μεταξύ σας

«Οι χαμηλόμισθοι δουλεύουν σκληρά για ένα ξεροκόμματο και οι υψηλόμισθοι απεργούν και εκβιάζουν για να έχουν μεγαλύτερο εξοχικό και ακριβότερα αυτοκίνητα» (το πρώτο θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Είσαι έτοιμος... λαέ;

«Τα αποτελέσματα του τελευταίου "βαρόμετρου" είναι χωρίς υπερβολή εντυπωσιακά. Η κοινή γνώμη απομακρύνεται από θέσεις που στο πρόσφατο παρελθόν αποτελούσαν θέσφατα και αξιώνει να αποτινάξει η χώρα το βάρος δεκαετιών κρατισμού (...) είναι δεδομένο ότι ο λαός συμμερίζεται τους προβληματισμούς της κυβέρνησης. Βλέπει και αυτός τα προβλήματα, είναι έτοιμος να αποδεχτεί τις θεραπείες (...) η ίδια εικόνα δείχνει τον δρόμο προς την κυβέρνηση. Η κοινωνική συναίνεση για μεταρρυθμίσεις παρέχει στη χώρα την ευκαιρία να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό χωρίς μεγάλες αναταράξεις. Και η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί» (το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ