Παρασκευή 12 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο κόσμος το 'χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι

«Ηταν ο "λιγότερο κομμουνιστής" απ' όλους. Και αντιπροσώπευε τη δεξιά πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ηταν θερμός υπερασπιστής του compomesso storico με τους Χριστιανοδημοκράτες (...) από χτες αναδείχτηκε πρόεδρος της Ιταλίας (...) "είναι δίκαιος και πιστεύει στη Δημοκρατία" δηλώνει ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρώμη Ρίτσαρντ Γκάρντνερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ιταλία συναντιόταν μυστικά με τον Ναπολιτάνο» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ζημιά έχει γίνει...

«Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης προετοίμασε τον παγκόσμιο θρίαμβο του καπιταλισμού, ο οποίος σήμερα - απελευθερωμένος από τα δεσμά του - προσφέρει όλα αυτά τα αρνητικά, που περιέγραφε κάποτε η Μάινχοφ» (ο 83χρονος σήμερα Χορστ Χέρολντ, πρώην αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας, που συνέλαβε την Ούλρικε Μάινχοφ της RAF/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Οταν σου χαϊδεύει τα αυτιά ο αντίπαλος ψάξου...

«Ο Καραμανλής έκλεψε την παράσταση σε ένα ακόμη άνοιγμά του προς τους ανοργάνωτους Ελληνες αριστερούς, προβάλλοντας ως "παράδειγμα προς μίμησιν" τους αγωνιστές της Κατοχής, κίνηση δηλαδή που δείχνει ότι η νέα γενεά της από δω πλευράς ξεπερνάει εντυπωσιακά τους από κει σε προοδευτικότητα» (ο Χρήστος Πασαλάρης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ