Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η διαπίστωση

«Είμαστε, λοιπόν, πλουσιότεροι και δεν το γνωρίζαμε, ούτε και η κυβέρνηση το γνώριζε, γι' αυτό και επέμενε στη λιτότητα και στο σφίξιμο; Το έμαθε με την αναθεώρηση του ΑΕΠ. Και το ανακοίνωσε πανηγυρικά χθες (...) ο κ. Αλογοσκούφης μόλις τώρα ανακάλυψε ότι είναι τεράστια η έκταση της φοροδιαφυγής, γι' αυτό και όπως είπε, πέρα από τις κυβερνητικές προσπάθειες, "πρέπει να ενεργοποιηθεί και ολόκληρη η κοινωνία για τη φοροδιαφυγή"» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η άμεση ανταπόκριση από το καρτέλ ΣΕΒ - ΓΣΕΕ

«Οι δυνάμεις της παραγωγής και της εργασίας μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα καρτέλ και με εναρμονισμένες πρακτικές να αναλάβουμε κοινές δράσεις για τη διάχυση της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία» (ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατά τη συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Και οι αχάριστοι δάσκαλοι

«Ημουνα στ' αλήθεια έφηβος, όταν χαιρόμουνα τον δάσκαλο πατέρα μου να απεργεί κατά τη μεταδικτατορική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επί έναν ολόκληρο μήνα παρακαλώ, για να εισπράξει ύστερα από τέτοιον απεργιακό αγώνα, τις ανάλογες στερήσεις (για τόσο χαμηλόμισθους υπάλληλους αφού οι δάσκαλοι ήταν πάντα οι πιο χαμηλόμισθοι του ελληνικού δημοσίου) από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή και την πολιτική του επιστράτευση ως απάντηση! Είμαι πια 30 χρόνια μεγαλύτερος και χαίρομαι τώρα την αδερφή μου, δασκάλα - απεργό, στη δεύτερη εβδομάδα του δικού της αγώνα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, που να αρμόζει στο αδιαμφισβήτητο ειδικό βάρος του επαγγέλματός της για ολόκληρη την κοινωνία (...) καλά τα μεγάλα λόγια περί ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης (...) αλλά πρέπει και να τα κατακτήσεις στην πράξη όλα αυτά. Και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι δε χτίζεις μια μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης πάνω σε ξυπόλυτους δασκάλους. Τελεία και παύλα!» (ο Δημήτρης Τρίκας στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ