Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κλάμα της «ιδιοκτησίας»

«Συλλέκτες "αδέσποτων εμπορευμάτων" στην Αγγλία. Γέμισαν οι νότιες παραλίες από ανθρώπους που λεηλατούσαν όσα ξεβράζονταν από το ναυάγιο του φορτηγού "Νάπολι"» (το θέμα στο «ΒΗΜΑ»).

Το αναμενόμενο...

«Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, γιατί η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στα σπίτια δύο εκ των συλληφθέντων όπου βρήκε (...) ένα εγχειρίδιο με τίτλο "Εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικοί μηχανισμοί" του Αλέξη Ξανθάκου, το οποίο διδάσκεται στις σχολές της Αστυνομίας» (το ρεπορτάζ στις αθλητικές σελίδες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η ζωντανή εργατική δύναμη

«Πιο πρωτότυπος είναι ο Γκάρι Τζάκσον, πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Blackwater που συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό. Οπως λέει, κρατά μια βάση δεδομένων για το προσωπικό και δίπλα σε κάθε εργαζόμενο βάζει ένα Τ (talker, κάποιος που μένει στα λόγια) ή ένα D (doer, κάποιος που προχωρεί σε έργα). Ενα Τ που παραμένει για αρκετό καιρό οδηγεί στην απόλυση. Ανάλογες διαδικασίες χρησιμοποιεί και ο Σεργκέι Πετρόφ, ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας εισαγωγής αυτοκινήτων στη Ρωσία» (η καταγραφή από τον Μ. Μητσό στα «ΝΕΑ»).

Η επέκταση της συνθήκης του Πριμ...

«Εφιαλτικές διαστάσεις αποκτά για όλες τις χώρες της Ευρώπης η νέα πολιτική ασφάλειας που προωθούν οι ηγέτες της ΕΕ. Με πρωτοπόρο τη γερμανική προεδρία σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν και στις 27 χώρες μέλη ένα ιδιόμορφο πρωτόκολλο προληπτικής καταστολής που αγνοεί βασικά ατομικά δικαιώματα και οδηγεί αναπόφευκτα σε μια ασφυκτικά αστυνομοκρατούμενη κοινωνία. Στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών δεν μπαίνουν τώρα πλέον μόνο οι ύποπτοι "τρομοκράτες" αλλά όλοι όσοι εν δυνάμει θεωρηθούν επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια (...) Θα αρκεί μια απλή υποψία ενός αστυνομικού και η επίκληση αόριστων επικίνδυνων περιστάσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης (...) Ολα τα παραπάνω προωθούνται μέσω συνολικά 4 νέων αποφάσεων - πλαίσιο οι οποίες επιχειρούν να μεταφέρουν στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη τις βασικές διατάξεις της Συνθήκης του Πριμ» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ