Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Σιγά μη χρειάζεται πρότυπο

«Στα πρότυπα του Σαρκοζί κινείται το σχέδιο του Κ. Καραμανλή για τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και τη διεύρυνση της ΝΔ στον μεσαίο χώρο» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Ετοιμοι από καιρό είναι όλοι τους

«Ο Ζακ Λανγκ, βεβαίως, δεν είναι μόνος, αντιθέτως είναι ουκ ολίγα τα στελέχη του ΓΣΚ που θάμπωσαν ο Σαρκοζί και η εξουσία. Και αυτό όχι μόνο γιατί οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της Δεξιάς και των σοσιαλιστών έχουν υποχωρήσει. Αλλά και γιατί κάποιοι συνδύασαν τον Σοσιαλισμό με τα αξιώματα, προτιμώντας την εξουσία από την ιδεολογία. "Δεινόσαυροι" της πολιτικής που έχουν ευθύνη για το φαινόμενο Σαρκοζί. Και όπως ο Λανγκ δεν είναι μόνος, έτσι και το όλο φαινόμενο δεν είναι μόνο γαλλικό. Πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σήμερα αποφεύγουν την πραγματική αντιπολίτευση στον κ. Καραμανλή γιατί πιστεύουν ότι κάπου τους κρατάνε; Πόσοι συνδικαλιστές δε μιλούν για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους; Και αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου - αποκλείεται να υπάρχουν και εδώ ...Λανγκ;» (η απορία από τον Β. Σκουρή στο ΕΘΝΟΣ).

«Σπεσιαλίστες» στο είδος τους

«Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος είναι το νέο αφεντικό της Χαρ. Τρικούπη (...) Αρκάς, με νοοτροπία πολιτικού στελέχους, ικανός αλλά και σπεσιαλίστας στην ίντριγκα. Ανήκει σε μια παρέα της παλαιάς ΠΑΣΠ που άφησαν σπουδές και αναζήτησαν την τύχη τους στον πιο προσοδοφόρο εργατικό συνδικαλισμό, δηλαδή στις ΔΕΚΟ» (ο Γ. Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ενώ το αφεντικό έχει και αισθήματα

«Εκείνη την Παρασκευή ο πρόεδρος της Vivartia, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κλείστηκε στο γραφείο του χωρίς να μιλήσει σε κανέναν. Οταν βγήκε μισή ώρα αργότερα οι συνεργάτες του τον είδαν βουρκωμένο. "Ηταν η πρώτη φορά που έκλαψα γι' αυτήν τη συμφωνία. Μια ώρα νωρίτερα είχα συμφωνήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες με τον Ανδρέα Βγενόπουλο στο γραφείο του στη Marfin" λέει ο ίδιος» (η αφήγηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ