Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα αφεντικά

«Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν ο πραγματικός μισθός των Ελλήνων κατά την περίοδο 1981-2006 μειώθηκε κατά μέσον όρο ετησίως κατά 0,31% (...) αυτά τα παραθέτει η Επιτροπή σε ένα πολυσέλιδο τόμο που κυκλοφόρησε με την ετήσια έκθεση για την απασχόληση. Στόχος της είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις για τους εργαζόμενους παρά η ευελιξία στην εργασία, η παράταση του χρόνου εργασίας και η όσο το δυνατόν αργότερη έξοδος στη σύνταξη» (ο Γ. Δαράτος στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Τα παπαγαλάκια

«Ακούγεται πολύ λογικό τη σημερινή εποχή με το αυξημένο σημαντικά προσδόκιμο ζωής τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση να αυξηθούν και αυτά ανάλογα - ένας άνθρωπος 60 ετών σήμερα είναι πολύ παραγωγικός και αποδοτικός. Γι' αυτό και έχει τη βάση του ο προβληματισμός (...) για κάποια λογική παράταση του εργάσιμου βίου των ανθρώπων ακόμη και πέρα από τα 65» (ο Θ. Οικονομόπουλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η «επανάσταση» που κράτησε μια μέρα

«Το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά των καταλήψεων τα έκαναν γυαλιά - καρφιά ή το πρόβλημα το έχουν εκείνοι κόμματα εφημερίδες και ΜΜΕ που προβάλλουν την κατάληψη σε καιρούς ειρηνικούς ως την πλέον ηρωική μορφή αγώνα και πάλης; (...) δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν, τίποτα να προτείνουν και προβάλλουν τις καταλήψεις ή τη διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης και σε ώρα αιχμής από δυο τρεις δεκάδες διαδηλωτών ως τα πιο δραστικά μέσα πολιτικής παρουσίας και πολιτικού σαματά. Αξιοθρήνητη φτώχεια ιδεών, προτάσεων και πρωτοβουλιών» (ο Α. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

...και το αίτημα που ικανοποιείται

«Θα αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα και των αποφοίτων αμερικανικών κολεγίων η ελληνική κυβέρνηση, παρ' ότι δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Την απόφαση της κυβέρνησης ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδης (...) μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Αμερικανικού Κογκρέσου» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ