Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Μαχαίρι δίνω σ' ολουνούς»

«Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι κωδωνοκρούστες; οι "υστερολόγοι", οι εκ των υστέρων ορμώμενοι, πάντα εκ του ασφαλούς, πάντα μέσα από αποστάσεις ασφαλείας, αποστάσεις που όσο πάει όλο και γιγαντώνονται αγγίζοντας τα έτη φωτός; (...) κάτι άλλο είναι που χρειάζεται. Κάτι άλλο πέραν αυτής της πλαστής, εύπλαστης, εύκολης ρητορείας. Κάτι άλλο. Ενας άλλος λόγος που να πείσει αλλιώς και να τρομάζει. Γιατί οι κινδυνολόγοι εν τέλει δεν τρομάζουν. Ναρκώνουν. Διαιωνίζουν. Κατευνάζουν. Κάτι άλλο χρειάζεται που θα κάνει τα λόγια σφαίρες, λεπίδι και μαχαίρι» (η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια στο Πάντειο / ΤΑ ΝΕΑ)

Στη φυλακή από τα γεννοφάσκια

«Γιατί ξέφυγε η κατάσταση στα Ζωνιανά; γιατί ο ποταμός γίνεται από τα ρυάκια, τα ρυάκια από τις πηγές, οι πηγές από τις σταγόνες της βροχής και κάποιοι από μας δε βλέπαμε τόσο μακριά ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας με την πρώτη ψιχάλα» (ο νομάρχης Ρεθύμνου Γ. Παπαδάκης / ΤΑ ΝΕΑ).

Καλύτερα τα καφενεία

«Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό "bordele", που χρησιμοποιούν ορισμένοι για την Ελλάδα. Οταν λειτουργούσαν αυτά, λ.χ. την belle epoque, ήσαν άριστα οργανωμένα. Μάλλον προς θορυβώδες επαρχιακό καφενείο μοιάζουμε με το διχασμό προσωπικότητας ανάμεσα στην καθωσπρέπει Δύση και τη λεβαντίνικη πονηριά» (ο Νίκος Σίμος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ