Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002

ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ
Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις

Επειτα από 3,5 περίπου χρόνια θητείας στο Δήμο Καισαριανής, παραμένουμε πιστοί στους αρχικούς μας προσανατολισμούς, πιστεύοντας ακράδαντα πως η ΤΑ πρέπει να διατηρήσει τα φιλολαϊκά χαρακτηριστικά ενός θεσμού, που, πέρα από τη νοικοκυρεμένη διαχείριση, πέρα από το να σκύβει στα τοπικά ζητήματα και να παράγει έργο, ασκώντας θεσμοθετημένες λειτουργίες, πρέπει να υπερασπίζεται τα γενικότερα λαϊκά συμφέροντα.

Σ' αυτά τα χρόνια, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις πιο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η κυβέρνηση άμεσα ενάντια στο λαό, αλλά και έμμεσα στην ΤΑ, συν τοις άλλοις και με τη συνεχιζόμενη αυθαίρετη και παράνομη παρακράτηση μεγάλου μέρους των κεντρικών αυτοτελών πόρων, που έφερε την ΤΑ σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Αναλαμβάνοντας το 1999 ένα δήμο υπερχρεωμένο, με ένα μηχανισμό που δυσλειτουργούσε, προσπαθήσαμε, παρά τα μεγάλα και πολλές φορές αξεπέραστα εμπόδια, να βάλουμε μια τάξη στα οικονομικά και να καθοδηγήσουμε τις υπηρεσίες του και το δυναμικό του σε μια άλλη αποδοτικότερη λειτουργία. Κλείνοντας «ταμείο», μπορούμε να πούμε σήμερα ότι καταφέραμε πολλά, χωρίς να προλάβουμε, ωστόσο, να φτάσουμε εκεί που θα θέλαμε.

Το σημαντικότερο, πέρα από τις τοπικές παρεμβάσεις και την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων, ήταν το ότι ανοίξαμε μέτωπο με τα πολιτικά προβλήματα που είχαν και έχουν οι δημότες μας και ο λαός γενικότερα. Ανοίξαμε αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας με το τοπικό, αλλά και γενικά με το μαζικό και εργατικό κίνημα, συμβάλλοντας με τις δικές μας δυνάμεις στους αγώνες τους και τις προσπάθειές τους για επίλυση προβλημάτων. Αγωνιστήκαμε για μια άλλη ΤΑ, που παλεύει μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Διεκδικήσαμε όσα ανήκουν στην Καισαριανή και το λαό της.

Αποζητάμε την κριτική και είμαστε οι πρώτοι που την ασκούμε στους εαυτούς μας. Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα έγιναν. Ομως, κανείς δεν μπορεί να μας προσάψει την κατηγορία ότι απουσιάζαμε από εκεί όπου χτυπά ο σφυγμός της εργατικής λαϊκής οικογένειας, από τα μετερίζια της πάλης και ότι δεν προσπαθήσαμε. Αλλωστε, την προσπάθειά μας τη μαρτυρούν τα έργα μας.

Σήμερα καταθέτουμε στην κρίση του λαού της Καισαριανής το έργο και το πρόγραμμά μας. Θέλουμε και επιδιώκουμε να συζητήσουμε μαζί του, να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα μαζί του. Πιστεύουμε πως, έπειτα από τέσσερα χρόνια, οι Καισαριανιώτες έχουν πειστεί ότι δε βλέπουμε το δήμο σαν βατήρα για αναρριχήσεις σε βουλευτικούς θώκους, ούτε για να ικανοποιήσουμε προσωπικές μας φιλοδοξίες. Βλέπουμε το δήμο σαν ένα μετερίζι λαϊκών αγώνων ενάντια στην επίθεση που δέχεται σήμερα ο λαός.

Η παράταξή μας, η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι», η παράταξη του Μανωλίδη και του Μακρή και η πορεία της μέχρι σήμερα, είναι εγγύηση για το μέλλον της Καισαριανής, για τη διατήρηση της ιστορίας και της μνήμης των παιδιών της, που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, τη δημοκρατία και την ευημερία των εργαζομένων.

Σ' αυτές τις εκλογές, θα κριθούν πολλά. Είναι μια μάχη μεγάλης πολιτικής σημασίας. Καλούμε τους Καισαριανιώτες να τη δώσουμε μαζί αυτήν τη μάχη και για το δήμο και για τη νομαρχία. Αλλά τους καλούμε, στις 14 του Οκτώβρη, μαζί να συνεχίσουμε όλες τις μάχες που έρχονται. Απλώνουμε γέφυρα σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, που θέλει να αγωνιστεί μαζί μας για να προχωρήσει το έργο που δικαιούται η Καισαριανή, για μια κοινωνία που στο επίκεντρό της θα έχει τον άνθρωπο.


Του
Γ. ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ
υποψήφιου δημάρχου Καισαριανής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ