Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές

Μουσική
Μουσικοθεατρικά ταξίδια

«Ακολούθησε εκείνον που ακολουθεί ένα όνειρο» στη Λυρική
«Ακολούθησε εκείνον που ακολουθεί ένα όνειρο» στη Λυρική
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μήνες Χορού», που πραγματοποιούνται στο «Ανοιχτό Θέατρο», αύριο, παρουσιάζεται ο Τιμ Φίλντμαν, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα οι «Χορευτές» - Μ. Ανθιμίδου, Μ. Ναλμπάντης, Αλ. Καζούρη.

  • Στη μαγεία του μιούζικαλ προσκαλεί η Λυρική Σκηνή, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, παρουσιάζοντας το μιούζικαλ «Ακολούθησε εκείνον που ακολουθεί ένα όνειρο». Πρόκειται για συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το ΚΘΒΕ και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Η παράσταση στηρίζεται σε μια σύνθεση τραγουδιών και μουσικής από 23 μιούζικαλ και κινηματογραφικές ταινίες. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη. Τραγουδούν: Σταμάτης Μπερής, Παύλος Μαρόπουλος, Ελένη Σταμίδου, Σοφία Καπετανάκη, Ελένη Αναγνώστου, Τάσος Αποστόλου, κ. ά.
  • Ο Γιώργος Δημητριάδης, δυόμισι χρόνια μετά το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», επανέρχεται δυναμικά στη δισκογραφία με το «Ξύπνα! Φτάσαμε...» και την καθοριστική συμβολή των «Μικρών Ηρώων».. Ενας δίσκος - κατάθεση ψυχής, που αγγίζει μελωδικά και στιχουργικά φωτεινές, μα και γκρίζες πλευρές της ζωής μας, όπως ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Σήμερα και αύριο, ο Γ. Δημητριάδης θα παρουσιάσει τα καινούρια τραγούδια του στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4, Ψυρρή).
  • Και πάλι κοντά μας με μια «Αναδρομή από το χθες ως το σήμερα» της προσωπικής δισκογραφίας του Αντώνη Καλογιάννη. Σήμερα και αύριο, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια), στις 10 μ.μ.

Τραγούδια μελοποιημένα από τον Γιάννη Σπυρόπουλο - Μπαχ στην ανέκδοτη ποιητική συλλογή του Γιώργου Σκούρτη «Τα νυχτερινά των πόλεων» ερμηνεύει σήμερα ο ίδιος (11 μ.μ.), στις «Φωνές» (Αρτεμώνος 9, Ν. Κόσμος). Στο πιάνο, η Λίλα Σούση.

Την ετήσια μεγάλη συναυλία του στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 1) διοργανώνει ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς, αύριο (8.30 μ.μ.). Η Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του συλλόγου θα παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών, από το 1930 μέχρι σήμερα, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μπαρμπάτη.

Λίγο πριν την κυκλοφορία της δεύτερης δισκογραφικής τους δουλιάς, οι Closer θα βρεθούν στον «Αέρα» στην πλατεία Πετρούπολης, αύριο, στις 11 το βράδυ.

  • Εργα των Γ. Κωνσταντινίδη, Α. Ξένου, Γ. Μηνά κ.ά. θα παρουσιάσει το Κουιντέτο πνευστών «ΤΑL», τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στο «Ατενέουμ» (Αδριανού 3, Θησείο).
  • Αρχίζουν την Κυριακή, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41), οι εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και στο οποίο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι 13 μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 12 χώρες σε όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Γαλλία, Φινλανδία, Ιαπωνία, Γερμανία, Αργεντινή, Μαλαισία, Κορέα, Βραζιλία και Μεξικό).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ