Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΜΑ.-- Χιλιάδες γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρας να μην προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες περικοπές του προγράμματος δωρεάν παροχής γάλακτος.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού εξέφρασε την ανησυχία της «για τη σκόπιμη καθ' υπερβολήν χρήση» του εμβλήματός του, που έγινε από τον κολομβιανό στρατό κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης των 15 αιχμαλώτων των FARC, μεταξύ αυτών και της Ινγκριντ Μπετανκούρ.

ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.-- Οι έγκλειστοι στη φυλακή, που βρίσκεται στην αμερικανική ναυτική βάση - κολαστήριο, θα παραμείνουν κρατούμενοι ακόμη κι αν δεν κριθούν ένοχοι στις δίκες που αντιμετωπίζουν σε στρατοδικεία, ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα ύφεσης για πρώτη φορά σε διάστημα έξι ετών, αφού η πτώση της αξίας των ακινήτων πλήττει τις καταναλωτικές δαπάνες, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της «Federal Reserve», Αλαν Γκρίνσπαν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Χίλαρι Κλίντον θα τεθεί επικεφαλής τμήματος της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην εκλογικού της αντιπάλου, Μπάρακ Ομπάμα.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Πάνω από 20 νεκροί και 127 νοσούντες - η πλειοψηφία των οποίων παιδιά - είναι τα θύματα της χολέρας σε τέσσερα χωριά γύρω από την πόλη Πάλιμπανγκ, στην επαρχία Σουλτάν Κουνταράτ, στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τις Αρχές, υδάτινα αποθέματα βρέθηκαν μολυσμένα από το βακτήριο «E.coli» και για αυτό οι κάτοικοι των περιοχών καλούνται να εφαρμόζουν αυστηρούς κανόνες προσωπικής υγιεινής και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το νερό που καταναλώνουν.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τρεις νεκροί και περίπου 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός ακόμα μίας ισχυρής σεισμικής δόνησης, 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Γκουανγκουάν της κινεζικής επαρχίας Σετσουάν, καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια στην περιοχή. Η δόνηση θεωρείται εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας του φονικού σεισμού των 7,9 Ρίχτερ.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σε έκτακτη σύσκεψη κάλεσε τα ινδικά κόμματα ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμόχαν Σινγχ, προκειμένου να αναζητηθεί λύση για τις συνεχιζόμενες αιματηρές ταραχές στην περιοχή του ινδικού Κασμίρ. Ταραχές που ξεκίνησαν από ινδουιστές κατοίκους της περιοχής Τζαμνού, του κατά τα άλλα μουσουλμανικού Κασμίρ, και διαμαρτύρονται για την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης να παραχωρήσει έκταση για τη δημιουργία ινδουιστικού τεμένους στην κοιλάδα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Σε προσωρινή διακοπή της ροής πετρελαίου κατά μήκος του πετρελαιαγωγού Μπακού - Τμπιλίσι - Τσεϊχάν, στην Ανατολική Τουρκία, προχώρησαν οι αρχές της χώρας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στον αγωγό το βράδυ της Τρίτης, τα αίτια της οποίας δε γνωστοποιήθηκαν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ