Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Προειδοποιήσεις για επιδημία του ιού Η5Ν1, της γρίπης των πτηνών, απευθύνονται από αξιωματούχους του τομέα υγείας στην Κίνα, μετά και τον τρίτο θάνατο που σημειώθηκε χτες, με θύμα ένα 16χρονο αγόρι, συστήνοντας αυξημένα προληπτικά μέτρα. Στο μεταξύ στο Νεπάλ πάνω από 12.000 κοτόπουλα θανατώθηκαν σε φάρμες, μετά από εντοπισμό του ιού, την Παρασκευή.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- 11 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένας εν ενεργεία αξιωματικός του στρατού κατηγορούνται στην Ινδία, για την επίθεση στη μουσουλμανική πόλη Μαλεγκαόν τον περασμένο Σεπτέμβρη, που είχε αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι κατηγορούμενοι ως δράστες φέρονται ως ινδουιστές εθνικιστές.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Με την άδεια της κυβέρνησης του ΛΔ Κονγκό εκατοντάδες Ρουαντέζοι στρατιώτες μπήκαν στο ανατολικό τμήμα του Κονγκό για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις κατά Ρουαντέζων ενόπλων της φυλής των Χούτου που είχαν συμμετάσχει στη γενοκτονία του '94. Οι επιχειρήσεις αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 15 μέρες.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Δύο Νοτιοαφρικανοί πέθαναν από ηλεκτροπληξία όταν προσπάθησαν να κλέψουν χάλκινα καλώδια από κολόνες ηλεκτροδότησης στην περιφέρεια του Γιοχάνεσμπουργκ.

ΣΕΟΥΛ.-- Αξιωματούχοι της ΕΕ και της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν χτες πως βρίσκονται πιο κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας «ελευθέρου εμπορίου».

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Τέθηκε υπό έλεγχο φωτιά που απείλησε χτες κατοικημένες περιοχές της Μελβούρνης στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η πυρκαγιά στην περιοχή Φράνσκτον Ντάντενονγκ έφτασε ως τις αυλές τους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Σερβία συνεργάζεται στενά με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών για τον εντοπισμό του πλέον καταζητούμενου προσώπου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, του Ράτκο Μλάντιτς, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ