Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΡΕΒΑΝ.-- Με ακύρωση της συμφωνίας σύναψης διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία απειλεί η Αρμενία αν η Αγκυρα συνεχίσει να ζητάει σε αντάλλαγμα τη διευθέτηση των διαφωνιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρμένιου Προέδρου Σερζ Σαρκισιάν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λετονό ομόλογό του Βάλντις Ζάτλερς.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η χούντα της δυτικοαφρικανικής Γουινέας κατήγγειλε χτες τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ πως εμπλέκεται σε δολοπλοκία για την πραγματοποίηση της πρόσφατης απόπειρας δολοφονίας του «προέδρου» Μούσα Νταντίς Καμαρά.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν χτες σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς και υπόπτους για απαγωγή στο διοικητικό διαμέρισμα Ντουράνγκο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ οι έξι άνθρωποι, που φέρονται να είχαν απαχθεί, διασώθηκαν, κατά τις αρχές.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Η συντριπτική επικράτηση του Προέδρου Εβο Μοράλες και του κυβερνώντος ΜΑS επιβεβαιώνεται και με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή. Με καταμετρημένο το 82,4% των ψήφων, ο Πρόεδρος Μοράλες λαμβάνει το 62,95% ενώ ο κύριος αντίπαλός του ο πρώην κυβερνήτης της Κοτσαμπάμα λαμβάνει το 27,74% και ο Σαμουέλ Ντόρια Μεντίνα 5,65%.

ΛΙΜΑ.-- Στο Περού βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα για την υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών (οικονομικό, εμπορικό τομέων αλλά και κοινής πολιτικής) με στόχο την ενίσχυση της «στρατηγικής συμμαχίας» των δύο χωρών που ξεκίνησε το 2003

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Η Αμερικανική Αρχή Μεταφορών (TSA) άφησε κατά λάθος να διαρρεύσει στο Ιντερνέτ ένα εμπιστευτικό εγχειρίδιο 93 σελίδων, σχετικό με τα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ