Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τετάρτη στη ρωσική επαρχία Νταγκεστάν όταν καμικάζι που επέβαινε σε αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε έξω από κτίριο της αστυνομίας. Χτες ωστόσο, οι δυνάμεις της υπηρεσίας ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται πως εμπλέκονται στην επίθεση.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Νέα τραγωδία σημειώθηκε σε κινεζικό ανθρακωρυχείο όταν φωτιά, που ξεκίνησε από υπόγεια καλώδια, στοίχισε τη ζωή σε 25 εργάτες, προσθέτοντας ένα ακόμα ατύχημα στο μακρύ κατάλογο των κινεζικών ανθρακωρυχείων.

ΚΙΤΟ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μικρό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Ταΐσα, στην επαρχία Παστάσα του Εκουαδόρ κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Νέο γύρο κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων από τους χιλιάδες απολυμένους της ηλεκτρικής εταιρείας Luz y Fuerza που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικάτου Μεξικανών Ηλεκτρολόγων (SME) που πρωτοστατεί στον αγώνα για την ανάκληση της απόφασης του κλεισίματος της ηλεκτρικής εταιρείας που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν τον περασμένο Οκτώβρη.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Την παραίτηση του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας Μαρτίν Πέρες Ρεδράδο ζήτησε η Πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες καθώς αρνήθηκε να επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει 6,57 δισ. δολάρια από τα συναλλαγματικά αποθεματικά της χώρας για να αποπληρώσει κρατικά χρέη το 2010. Ο Ρεδράδο αρνείται να παραιτηθεί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ