Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΟΣΤΟΦ-ΟΝ-ΝΤΟΝ.- Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Κυριακή από άγνωστους ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην περιφέρεια Σουνζέν της Ινγκουσετίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες αντιμετωπίζει από χτες η Βουλγαρία εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Ενα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα τρία τραυματίστηκαν εξαιτίας του παγωμένου οδοστρώματος. Στη Ρουμανία, το βράδυ της Κυριακής σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, 86 άτομα ήταν μπλοκαρισμένα λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν την Κυριακή οκτώ πόλεις στην επαρχία Κάρας - Σεβερίν στη Δυτική Ρουμανία, καθώς και στις νότιες επαρχίες Γκιούργκιου και Ολτ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Oι σφοδρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών πλήττουν εδώ και τρεις μέρες τις βορειοδυτικές και τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ (ανάμεσά τους Ν. Τζέρσεϊ, Ντέλαγουεαρ, Μέριλαντ, Ουάσιγκτον) προκαλώντας εκτεταμένες βλάβες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης αλλά και μεταφορών, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να έχουν μείνει χωρίς θέρμανση σε περιοχές όπου το ύψος του χιονιού φθάνει το ένα μέτρο...

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Την πρώτη επίσκεψη στο Σουδάν μετά από μία εξαετία πραγματοποιεί από χτες ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρις Ντεμπί, με στόχο την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων έπειτα απ' τις κατηγορίες που αντάλλαξαν οι δύο χώρες σε σχέση με τη δράση ανταρτικών οργανώσεων που δρουν στο έδαφός τους.

ΚΕΪΠ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ.-- Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο «Endeavour» εκτοξεύθηκε χτες από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, μεταφέροντας έξι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με στόχο την εγκατάσταση της υπομονάδας «Tranquility» και του θόλου παρατήρησης «Cupola». Μετά την εγκατάστασή τους, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα έχει ολοκληρωθεί κατά 90%.

ΣΚΟΠΙΑ - ΤΙΡΑΝΑ.-- Τη βούληση των χωρών τους να συνεργαστούν προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα που αφορούν τον Οδικό Αξονα 8, εξέφρασαν χτες στα Τίρανα ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, Ιλίρ Μέτα και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, που επισκέπτεται την Αλβανία.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.-- Η Λάουρα Τσιντσίγια είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, όπως αναδείχθηκε στις εκλογές της Κυριακής, συγκεντρώνοντας το 47% των ψήφων. Ηταν υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων του Οσκαρ Αρίας, από τους υπάκουους στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό στην Κεντρική Αμερική. Οι δύο κύριοι αντίπαλοί της ήταν ο Οτον Σόλις (25%) και ο Οτο Γκεβάρα (21%).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ