Τετάρτη 26 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την επίσημη κήρυξη θανάτου του ε.α. στρατηγού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς ζήτησε χτες η οικογένειά του, σύμφωνα με δημοσίευμα σερβικής εφημερίδας, προκειμένου να πάρει η σύζυγός του σύνταξη και να ρευστοποιηθούν τα περιουσιακά στοχεία τους.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Προφυλάκιση 30 ημερών επέβαλε χτες δικαστήριο του Κοσσόβου σε πέντε Αλβανούς και Βόσνιους ισλαμιστές, μέλη του κινήματος των ουαχαμπιτών, που συνελήφθησαν στην πόλη Πρίζρεν, ως ύποπτοι για σχεδιασμό ένοπλων επιθέσεων και υποκίνηση εθνικού μίσους.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων ΠΓΔΜ - Κίνας συμφώνησε ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοφκσι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Στρατού της Κίνας Xu Caihou.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Υπό τη σκιά κατηγοριών για νοθεία (από κόμματα της αντιπολίτευσης) το κυβερνών Λαϊκό Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο φαίνεται πως ανέδειξε τουλάχιστον 477 βουλευτές στο 547μελές Κοινοβούλιο κατά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή.

ΑΤΤΑΛΙΑ.-- 16 Ρώσοι τουρίστες σκοτώθηκαν και ακόμα 25 τραυματίστηκαν σε τροχαίο στην Τουρκία, στην περιοχή της Αττάλειας, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στο ποτάμι, χωρίς να διευκρινίζονται τα αίτια του δυστυχήματος.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Παράταση επτά ημερών πήρε η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη, μετά την αιματηρή λήξη των δίμηνων διαδηλώσεων, που ξεκίνησαν από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ενώ δικαστήριο ενέκρινε ένταλμα σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα επιχειρηματία, Τακσίν Σιναουάτρα, με την κατηγορία της «τρομοκρατίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ