Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Περίπου 60.000.000 άνθρωποι που ζουν πέριξ των Ιμαλαΐων θα υποφέρουν από ελλείψεις τροφίμων τις επόμενες δεκαετίες εξαιτίας του λιωσίματος των παγετώνων και πιθανής λειψυδρίας αναφέρει έκθεση Ολλανδών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε χτες στην επιστημονική επιθεώρηση «Science» (Σάιενς).

ΓΕΝΕΥΗ.-- Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε χτες πως τουλάχιστον εννιά Σομαλοί πνίγηκαν Νοτιοανατολικά της Μοζαμβίκης όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε. Οι εννιά επέβαιναν σε σκάφος μαζί με άλλα 70 άτομα. Σύμφωνα με τον οργανισμό, πάνω από 2.000 Σομαλοί κατέφυγαν από την αρχή του χρόνου στη Μοζαμβίκη.

ΣΕΟΥΛ.-- Απέτυχε η εκτόξευση στο διάστημα του νοτιοκορεατικού πυραύλου «Naro-1» που επρόκειτο να θέσει σε τροχιά επιστημονικό δορυφόρο. Παρεξέκλινε της πορείας του σε ύψος 70 χιλιομέτρων και συνετρίβη 137 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του...

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Στρατοδικείο της ΛΔ Κονγκό καταδίκασε ξανά σε θανατική ποινή έναν Βρετανο-νορβηγό και έναν Νορβηγό που είχαν κριθεί πέρσι ένοχοι κατασκοπίας (υπέρ της Νορβηγίας) και φόνου.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Εξι άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές οδηγούς μοτοσικλετών-ταξί στην πόλη Τζος, της Κεντρικής Νιγηρίας, όπου στις αρχές του χρόνου είχαν σκοτωθεί εκατοντάδες στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

ΧΑΓΗ.-- To Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την Πρώην Γιουγκοσλαβία καταδίκασε χτες δύο πρώην αξιωματικούς του σερβοβοσνιακού στρατού, τους Βουγιαντίν Πόποβιτς και Λιούμπισα Μπεάρα, σε ισόβια κάθειρξη για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ