Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Αρχισε χτες η δίκη δύο αξιωματικών της αστυνομίας που κατηγορούνται για το βασανισμό μέχρι θανάτου ενός 28χρονου κρατουμένου. Η δίκη έχει μεγάλη συμβολική σημασία καθώς έγινε πραγματικότητα μετά από έντονες πιέσεις οργανώσεων και αντιπολίτευσης και πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές που αστυνομικοί κάθονται στο εδώλιο για τα τόσο διαδεδομένα βασανιστήρια.

ΡΙΑΝΤ.-- Τραυματίες αλλά ζωντανοί βγήκαν οι δύο πιλότοι από τα συντρίμμια του εμπορικού αεροσκάφους της «Lufthansa» που συνετρίβη στο διεθνές αεροδρόμιο της σαουδαραβικής πρωτεύουσας. Διερευνώνται τα αίτια της συντριβής.

ΣΑΝΑ'Α.-- Κλιμακώνεται η ένταση στο βορρά της Υεμένης όπου μετά τις συγκρούσεις μεταξύ φυλάρχων και σιιτών μαχητών Χούθι, την περασμένη βδομάδα, που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 70 ανθρώπους, χτες μαχητές κατέλαβαν τη στρατιωτική βάση Ζουάλα αιχμαλωτίζοντας 200 στρατιώτες. Οι αρχικώς χαμηλοί τόνοι εκατέρωθεν αρχίζουν να οξύνονται καθώς η αναζωπύρωση της βίας παίρνει διαστάσεις νέας σύρραξης.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Μύδρους κατά της Γαλλίας που απαγόρευσε την ισλαμική μαντίλα σε δημόσιους χώρους και κατά των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων της Υεμένης που δεν κηρύσσουν άμεσα ιερό πόλεμο κατά «των απίστων» αλλά τον «αναβάλλουν για όταν οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν επίθεση» εξαπέλυσε, στο δεύτερο μήνυμά του τις τελευταίες μέρες μέσα από ισλαμιστική σελίδα, ο φερόμενος ως υπαρχηγός της «αλ Κάιντα» Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Πενθήμερη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί από χτες ο επικεφαλής της χούντας της Μιανμάρ (Βιρμανία) στρατηγός Ταν Σουέ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Μανμόχαν Σινγκχ και αξιωματούχους της κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και στρατηγικών δεσμών των δύο χωρών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ