Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Τουλάχιστον 150 χειρουργικά και γυναικολογικά εργαλεία που πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκαν σε πειράματα στο ναζιστικό στρατόπεδο του Αουσβιτς παραδόθηκαν από ιστορικό που τα απέκτησε από οικογένεια που τα βρήκε στο σπίτι της λίγο μετά τη λήξη το Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εκπρόσωπος του Μουσείου του Μνημείου του Αουσβιτς δήλωσε πως είναι σχεδόν σίγουρο πως πρόκειται για εργαλεία που χρησιμοποίησε ο Καρλ Κλάουμπερ, μέλος των Ες-Ες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η BP ακύρωσε σχέδια για άντληση πετρελαίου από μεγάλο βάθος στην Αρκτική - όπου αναμένεται να κατευθυνθούν οι περισσότερες εταιρείες του τομέα της ενέργειας τα επόμενα χρόνια - λόγω των φόβων ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε «πολιτική τρέλα» μετά τη διαρροή από το κοίτασμά της στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δολοφονημένος σε διαμέρισμα κοντά στο αρχηγείο της ΜΙ6, στο Πίμπλικο στο Λονδίνο, βρέθηκε άντρας που εργαζόταν για την υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας, όπως ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πράκτορες μυστικής υπηρεσίας ξένης χώρας κρύβονται πίσω από την κυβερνο-επίθεση του 2008 κατά την οποία «έπεσαν» τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα Αμυνας, Γουίλιαμ Λιν, που πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν εισήχθη ένα «μολυσμένο flash-drive» σε φορητό υπολογιστή Αμερικανού αξιωματούχου σε βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ανησυχία προκαλεί στις αρχές της Ελβετίας η αποστολή καυστικού υγρού σε αρκετούς τραπεζίτες ιδιωτικών τραπεζών της χώρας και στις οικογένειές τους. Δύο έπαθαν εγκαύματα ανοίγοντας τα δέματα, ενώ οι αρχές απλά επιβεβαίωσαν το γεγονός, αρνούμενες να δώσουν παραπάνω πληροφορίες τόσο για τις τράπεζες όσο και για τους δράστες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ