Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ερευνα για φοροδιαφυγή σε βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του γιου του Πιερσίλβιο και πολλών διευθυντών του τηλεοπτικού ομίλου «Mediaset» ξεκίνησε η Εισαγγελία της Ρώμης στο πλαίσιο της δίκης που διεξάγεται στο Μιλάνο για την αγοραπωλησία των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης τριών σταθμών του συγκεκριμένου ομίλου.

ΚΙΕΒΟ.-- Οι ουκρανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος τριών Ουκρανών γιατρών για την αφαίρεση νεφρών από θύματα δικτύου παράνομης διακίνησης ανθρώπων και την πώλησή τους σε πλούσιους έναντι 100 - 200.000 δολαρίων το καθένα, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εσωτερικών. Χωρίς να δίνονται παραπάνω πληροφορίες σε ό,τι αφορά τη χώρα όπου γινόταν η αφαίρεση των οργάνων, ανακοινώθηκε ότι οι αρχές εντόπισαν περισσότερα από 30 θύματα στα οποία περιλαμβάνονται «πολίτες της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και του Ουζμπεκιστάν». Αν καταδικαστούν οι τρεις γιατροί αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 12 ετών.

ΜΟΣΧΑ.-- Τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Σεργκέι Σομπιάνιν και στενό συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να προτείνει ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη θέση του δημάρχου της Μόσχας, που κατείχε για 18 χρόνια ο Γιούρι Λουζκόφ. Η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Στο κλείσιμο περισσότερων από 1.600 παράνομων ορυχείων προχώρησε η κινεζική κυβέρνηση το 2010, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τα ατυχήματα που κάθε χρόνο σημειώνουν ρεκόρ εργατικών θανάτων στη χώρα, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για τα μεγαλύτερης επικινδυνότητας ορυχεία στον κόσμο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ