Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

MAPOYTO.-- Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Μοζαμβίκης, Αλμερίνου Μανιένχε, καταδικάστηκε χτες σε διετή κάθειρξη με την κατηγορία της διαφθοράς όταν διατελούσε μέλος της κυβέρνησης (1999-2004).

ΝΤΟΥΑΛΑ.-- Αξιωματούχοι του στρατού στο Καμερούν ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 18 πειρατές μετά την απόπειρα των τελευταίων να ληστέψουν τράπεζα και να διαφύγουν με ταχύπλοο.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Οι εκπρόσωποι τουλάχιστον 80 χωρών υπέγραψαν χτες στη Γενεύη κοινή δήλωση για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας, που συνιστά ακραία μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα ζήτησαν από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

ΚΙΕΒΟ.-- Ποινική έρευνα σε βάρος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα ξεκίνησε η εισαγγελία της χώρας, τον οποίο θεωρεί ύποπτο για ανάμειξη στην οργάνωση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, ιδρυτή και διευθυντή της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ουκράινσκα Πράβντα», Γκεόργκι Γκονγκάτζε, το 2000. Ο Κούτσμα, που ήταν Πρόεδρος για δύο διαδοχικές θητείες από το 1994 ως το 2005, αρνείται την ανάμειξή του.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Οι σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται στις νοτιοανατολικές περιοχές της Βραζιλίας και οι πληγέντες έχουν φτάσει τους 120.365 στην επαρχία Μάτο Γκρόσο δο Σουλ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ