Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι περικοπές θέσεων εργασίας στο βρετανικό δημόσιο τομέα συνεχίζονται καθώς δημοσιοποιήθηκε χτες ότι 34.100 θέσεις στην Αστυνομία αναμένεται να καταργηθούν συνολικά, στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης που προβλέπει τη μείωση της αστυνομικής δύναμης κατά 14% μέχρι το 2015. Το 1/3 των περικοπών έχει ήδη πραγματοποιηθεί, αφού σχεδόν 11.200 εργαζόμενοι στη Αστυνομία έχουν χάσει ήδη τη δουλειά τους.

ΛΑΓΚΟΣ.-- Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μουσουλμάνων και χριστιανών στην πόλη Τζος, στην κεντρική Νιγηρία, σύμφωνα με τον λοχαγό Τσαρλς Εκετσόα, εκπρόσωπο της στρατιωτικής δύναμης της περιοχής.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Το Σάββατο αναμένεται η μεταφορά του Γκόραν Χάτζιτς στη Χάγη, καθώς ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Κροατίας, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και συνελήφθη την Τετάρτη στη Σερβία, δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έκδοσής του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ.

ΤΟΥΣΟΝ.-- Μετά την υιοθέτηση νόμου από το Κογκρέσο της Αριζόνα, όπου επιτρέπει στην πολιτεία να οικοδομήσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι που αποτελεί χώρο ομοσπονδιακής ευθύνης, «ανεξάρτητοι φορείς» έχουν αρχίσει τη συλλογή χρημάτων για την οικοδόμησή του. Τυπικά το σχέδιο αυτό δεν στηρίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ