Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Νέα επιχείρηση «σκούπα» εναντίον «υποστηρικτών του ΡΚΚ», οργάνωσε χθες η τουρκική αστυνομία, προχωρώντας σε περισσότερες από 60 συλλήψεις τόσο μελών του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας όσο και συνηγόρων του Α. Οτσαλάν, με την κατηγορία ότι ανήκουν στην Ενωση Κουρδικών Κοινοτήτων, η οποία θεωρείται κλάδος του ΡΚΚ.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Αξιωματούχοι των νιγηριανών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψαν χτες σε δημοσιογράφους πως οι ισλαμιστές ένοπλοι της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένους Νιγηριανούς πολιτικούς παράγοντες από την πολιτεία Μπόρνο της βόρειας Νιγηρίας.

ΣΕΟΥΛ.-- Ψηφίστηκε χτες με 151 ψήφους υπέρ και επτά κατά από τη νοτιοκορεατική Βουλή η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου της χώρας με τις ΗΠΑ, υπό τις έντονες αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων βουλευτών ένας εκ των οποίων έριξε ...δακρυγόνο κατά κυβερνητικού συναδέλφου του μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενώ άλλοι φώναζαν και ούρλιαζαν κατά της πλειοψηφίας βουλευτών του κυβερνώντος «Μεγάλου Εθνικού Κόμματος».

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 11 Σομαλοί άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν χτες το πρωί από βομβιστική επίθεση ισλαμιστών της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Νωρίτερα, άλλοι τρεις σκοτώθηκαν στο χωριό Γιάκλε στη διάρκεια επιδρομής κενυατικών αεροσκαφών σε θέσεις ισλαμιστών. Το ίδιο 24ωρο πυκνώνουν οι πληροφορίες για «μεγάλη επιχείρηση» του κενυατικού στρατού κατά των ισλαμιστών της Αλ Σαμπάμπ στη νότια Σομαλία σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση Αιθιόπων στρατιωτών στην κεντρική Σομαλία από το περασμένο Σαββατοκύριακο...

ΣΑΝΑ'Α.-- Την επίτευξη συμφωνίας μεταβίβασης της εξουσίας από τον, επί δεκαετίες, ισχυρό άνδρα της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ σε μια μεταβατική ηγεσία ανακοίνωσε, χθες, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη χώρα, εκφράζοντας την ελπίδα να τερματιστούν οριστικά οι ταραχές που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ