Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποίησαν άνδρες της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και των μυστικών υπηρεσιών σε συνοικίες της Τουλούζης, της Μασσαλίας, της Ναντ, της Λυόν, της Νίκαιας, του Ιλ ντε Φρανς και του Λε Μαν, με στόχο υπόπτους για «σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις». Από τις δεκάδες προσαγωγές, 19 άτομα συνελήφθησαν. Αφορμή για την «εκκαθαριστική» επιχείρηση είναι η υπόθεση με τον 23χρονο Μεράχ, που σκοτώθηκε μετά από πολύωρη πολιορκία στο διαμέρισμά του ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία τριών αλεξιπτωτιστών, τριών εβραιόπουλων και ενός εβραίου δασκάλου. Η αντιμετώπιση του θέματος από τον Σαρκοζί έχει «ανεβάσει» τις προεκλογικές του μετοχές, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ο πετρελαιαγωγός φυσικού αερίου «South Stream» βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τίτοφ με τον Σλοβένο ομόλογό του Ιγκορ Σέντσαρ και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Γκρέγκορ Βίραντ.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Τελεσίγραφο 72 ωρών έδωσαν χτες Δυτικοαφρικανοί ηγέτες στους πραξικοπηματίες του Μάλι, προκειμένου να παραδώσουν την εξουσία που κατέλαβαν πριν λίγες μέρες ανατρέποντας τον πρόεδρο Αμάντου Τουμάνι Τουρέ. Σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζουν την επιβολή βαριών κυρώσεων στο Μάλι και κλείσιμο των συνόρων του με όμορες δυτικοαφρικανικές χώρες. Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, οι αντάρτες Τουαρέγκ που μάχονται στο βορρά το μαλινέζικο στρατό (διεκδικώντας μεταξύ άλλων αυτονομία) ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν την πόλη Κιντάλ.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- ΝΑΤΟικά κατοχικά στρατεύματα βομβάρδισαν περιοχές στη δυτική επαρχία Φάραχ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί. Η επίσημη εκδοχή των ΝΑΤΟικών αρχών αναφέρει ότι ζητήθηκε αεροπορική υποστήριξη για να αντιμετωπιστεί επίθεση «Ταλιμπάν» στο αφγανικό και κατοχικό στρατό και επενέβησαν αεροσκάφη που σκότωσαν 30 «μαχητές» και τραυμάτισαν 15.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ