Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Οσους έγραψαν γκράφιτι μίσους κατά των Αράβων και αναλόγου περιεχομένου συνθήματα σε τείχους του χωριού Νέβε Σαλόμ, του μοναδικού χωριού όπου ζουν εβραίοι και άραβες μαζί, όλοι ισραηλινής υπηκοότητας, λίγο έξω από την Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ότι ερευνά η ισραηλινή αστυνομία. Το Νέβε Σαλόμ ιδρύθηκε τη δεκαετία του '70 και παρά την ελάχιστη βοήθεια που λαμβάνει σε σχέση με άλλες κοινότητες, και ιδιαίτερα σε σχέση με τους εποικισμούς, από το ισραηλινό κράτος, παραμένει κεντρικό σημείο αναφοράς του φιλειρηνικού κινήματος καθώς αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας (την έβδομη μέσα στο τελευταίο δίμηνο) με αίτημα την απομάκρυνση του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Ιγκορ Λούκσιτς, διοργάνωσαν προχτές βράδυ στην Ποντγκόριτσα συνδικαλιστικές και φοιτητικές ενώσεις.

ΣΕΟΥΛ.-- Στρατιωτικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας κατηγόρησε χτες τη ΛΔ Κορέας πως εκπαιδεύει επίλεκτες ομάδες ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να παραβιάσει ηλεκτρονικά συστήματα υπολογιστών του στρατού και να κλέψει στρατιωτικά μυστικά.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα συμπεριλάβει τους Νιγηριανούς ισλαμιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων ανέφεραν χτες Νιγηριανοί αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα.

ΤΟΚΙΟ.-- Την επαναλειτουργία δύο (εκ των τουλάχιστον 50) πυρηνικών αντιδραστήρων «για την προστασία της οικονομίας και της ζωής των ανθρώπων» ανήγγειλε χτες ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα.

ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ.-- Στο Τατζικιστάν ξεκίνησαν χτες οι στρατιωτικές ασκήσεις των χωρών μελών της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης με την κωδική επωνυμία «Ειρηνική Αποστολή 2012». Στις ασκήσεις συμμετέχουν πάνω από 2.000 στρατιώτες των χωρών μελών της Οργάνωσης (Ρωσία, Κίνα, Καζαχστάν, Κιργισία, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν) και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 14 Ιούνη.

ΑΒΑΝΑ.-- Συνάντηση με το δεύτερο γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας Χοσέ Ραμόν Ματσάδο είχε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας Χοσέ Λουίς Κεντέγια κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Κούβα. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιδίωξη να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις τους, ενώ ο Κεντέγια υπογράμμισε την αλληλεγγύη του κόμματος στην Επανάσταση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ