Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια είδαν τους φυλακισμένους συγγενείς τους οι οικογένειές τους, χτες, μετά από ειδική άδεια που δόθηκε, ύστερα από σειρά πιέσεων και προσφυγών, από τις ισραηλινές αρχές. Οι 40 συγγενείς εξήλθαν το πρωί από τη Λωρίδα της Γάζας και κατευθύνθηκαν στις φυλακές Ραμόν, για να δουν τους 24 δικούς τους ανθρώπους.

ΚΑΪΡΟ.-- Εντολή να μεταφερθεί και πάλι στις φυλακές όπου κρατούνταν ο πρώην Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί πολύ και δεν υπάρχει πλέον λόγος να παραμένει στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί πριν από λίγες ημέρες.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες προηγείται σταθερά, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έναντι του αντιπάλου του και υποψήφιου της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, Ενρίκε Καπρίλες. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «Datanalisis» για το μήνα Ιούνιο, ο πρόεδρος Τσάβες αποσπά ποσοστό 46,1% έναντι 30,8% του Καπρίλες, ενώ το 23,1% παραμένει αναποφάσιστο.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Συμφωνία διεύρυνσης της στρατιωτικής του συνεργασίας υπέγραψαν η Αργεντινή και η Βενεζουέλα. Η συμφωνία που υπογράφτηκε από τους υπουργούς Αμυνας της Βενεζουέλας και της Αργεντινής, Ενρι Ράνχελ Σίλβα και Αρτούρο Πουριτσέλι, προωθεί το συντονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στο πλαίσιο του Αμυντικού Συμβουλίου της Ενωσης της Νοτίου Αμερικής (UNASUR).

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η Νοτιαφρικανή διπλωμάτης και γιατρός Νκοσαζάνα Ντλαμίνι Ζούμα είναι η νέα πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ενωσης. Η υπουργός Εσωτερικών της Νότιας Αφρικής είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται και κέρδισε την αναμέτρηση με 60% των ψήφων, έναντι του Ζαν Πινγκ, από την Γκαμπόν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ