Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Βοήθεια», προφανώς μέσω δανεισμού, προς τις κυβερνήσεις χωρών όπου παρατηρείται επικίνδυνη αύξηση των τιμών των τροφίμων λόγω «καιρικών συνθηκών» προτίθεται να παράσχει η Παγκόσμια Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε χτες, καθώς το υψηλό κόστος βασικών διατροφικών αγαθών απειλεί το ήδη «εξαθλιωμένο» βιοτικό επίπεδο των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και οι συνέπειες θα μπορούσαν να διαρκέσουν πολλά χρόνια.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.-- Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από δύο χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών που έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τις παράλιες περιοχής της Κόστα Ρίκα, στην Καραϊβική.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Σε κώμα νοσηλεύεται ο 70χρονος Φελισίντο Ουακινάο, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών της φυλής των Μαπούτσε που συνεχίζουν τον αγώνα για τη γη, τα δικαιώματα και εναντίον των ξένων πολυεθνικών και των μονάδων καταστολής στο Λισάνκο στην Αραουκάνια.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Διπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε χτες στη Βαγδάτη, στο Ιράκ, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 27 να τραυματιστούν. Η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε έξω από γραφείο έκδοσης διαβατηρίων, με την ευθύνη να αναλαμβάνεται από την «αλ Κάιντα».

ΟΣΛΟ.- Μαζική επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας πραγματοποιήθηκε χτες μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου, που τελικά αποδείχθηκε ένας ψεύτικος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε αφεθεί κατά λάθος κάτω από όχημα που είχε χρησιμοποιηθεί για άσκηση ασφαλείας στο εσωτερικό της αμερικάνικης πρεσβείας.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας ιερωμένος και ένας δικαστής σκοτώθηκαν χτες σε επίθεση σε τέμενος στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Ουρουζγκάν, ενώ το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους ακόμα δύο ΝΑΤΟικοί στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων στα ανατολικά. Και οι δύο επιθέσεις αποδίδονται στους «Ταλιμπάν».

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες στην επαρχία Νταρφούρ του Σουδάν κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ενάντια στην αύξηση των τιμών των καυσίμων, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και γκλομπ επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ