Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

MΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει τον επόμενο Σεπτέμβρη πολυμελής αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Αργεντινής στην Κίνα με στόχο την οριστικοποίηση σειράς συμφωνιών μεταξύ κρατικών κινεζικών ενεργειακών εταιρειών και της πρόσφατα εθνικοποιημένης αργεντίνικης YPF, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Σχεδιασμού Χούλιο ντε Βίδο.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Οκτώ νεκροί και πέντε τραυματίες είναι το αποτέλεσμα δολοφονικής επίθεσης νεαρού στην πόλη Φουσούν, στη βορειανατολική Κίνα, μετά από καβγά με τη φίλη του. Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός επιτέθηκε αρχικά σε συγγενείς της φίλης του με μαχαίρι και στη συνέχεια σε περαστικούς ενώ, όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Γουινέα και Σιέρα Λεόνε συμφώνησαν χτες να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη διαφιλονικούμενη μεθοριακή περιοχή Γιένγκα και να επιλύσουν τις διαφορές τους με διάλογο.

ΤΟΚΙΟ.-- Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών «SHARP» ανακοίνωσε χτες πως θα απολύσει το 9% του προσωπικού της (περίπου 5.000 εργαζόμενους) από εργοστάσια που έχει σε όλο τον κόσμο μετά τη διαπίστωση μείωσης κερδών πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων γιεν μέσα στον τελευταίο χρόνο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ