Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TEΛ ΑΒΙΒ.-- Το ισραηλινό Γραφείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κάλεσε όλους τους πολίτες του Ισραήλ να εγκαταλείψουν «αμέσως» την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά μετά από πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενες επιθέσεις εναντίον τους από «τρομοκρατικές ομάδες που εδρεύουν στη Λωρίδα της Γάζας».

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Αμεση έκκληση για επισιτιστική βοήθεια απηύθυναν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ στη ΛΔ Κορέας εξαιτίας των σοβαρών καταστροφών και των δεκάδων θανάτων που προκάλεσαν σε εκτενείς αγροτικές εκτάσεις σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Τον περασμένο Ιούνη, ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι περίπου τα 2/5 του πληθυσμού των 24.000.000 Βορειοκορεατών υποσιτίζονται εξαιτίας χρόνιων ελλείψεων σε τρόφιμα.

TOKIO.-- Δύο Ιάπωνες καταδικασθέντες για ανθρωποκτονία απαγχονίστηκαν χτες στο Τόκιο και στην Οζάκα. Ο απαγχονισμός τους αυξάνει σε πέντε τις θανατικές εκτελέσεις στην Ιαπωνία από την αρχή του έτους.

ΣΑΝΑΑ.-- Απελευθερώθηκε αργά προχτές το βράδυ ο Αλεσάντρο Σπαντότο, υπεύθυνος ασφαλείας της ιταλικής πρεσβείας στην Υεμένη, που είχε απαχθεί την Κυριακή στη Σαναά και κρατούνταν από μέλη φυλής στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας.

ΕΚΑΤΕΡΙΝΕΜΠΟΥΡΓΚ.-- Τα τέσσερα βαρέλια που περιείχαν 248 ανθρώπινα έμβρυα και είχαν πεταχθεί σε δάσος στην περιοχή Σβερντλόφσκ των Ουραλίων ανήκαν στην Κρατική Ιατρική Ακαδημία των Ουραλίων, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή και πως ο επικεφαλής της ακαδημίας θα πρέπει να διεξαγάγει έρευνα για να αποκαλύψει τους υπευθύνους και να επιβάλει «αυστηρά πειθαρχικά μέτρα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ