Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Το κλείσιμο των γραφείων της αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) έως την 1η Οκτώβρη αποφάσισε η κυβέρνηση της Ρωσίας. Με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως η «USAID» προσπαθεί να επηρεάσει «πολιτικές διαδικασίες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται διαφόρων τύπων εκλογές, καθώς και θεσμοί της κοινωνίας των πολιτών μέσω της διανομής δωρεών».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ποντικοί που τρέφονταν σε όλη τους τη ζωή με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της εταιρείας Monsanto ή εκτέθηκαν στο ζιζανιοκτόνο Roundup της ίδιας πολυεθνικής εταιρείας βιοτεχνολογίας παρουσίασαν όγκους και πολλαπλές βλάβες σε όργανα, επισημαίνει έρευνα Γάλλων επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Καν που δημοσιεύεται από τη διεθνή επιστημονική επιθεώρηση «Χημική και Διατροφική Τοξικολογία» και παρουσιάστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η επίλυση των διαφορών και των συγκρούσεων με τη διαμεσολάβηση και άλλα ειρηνικά μέσα θα είναι κεντρικό θέμα της προεδρίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υποστήριξε χτες ο νέος προεδρεύων του Σώματος πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς κηρύσσοντας την έναρξη της 67ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Αλβανία έχει ιδιαίτερα συμφέροντα στο Κοσσυφοπέδιο και δεν πρέπει να επιτραπεί διχοτόμησή του τόνισε ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν στις Βρυξέλλες. Το ίδιο 24ωρο σερβικά ΜΜΕ ανέφεραν την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στο Βελιγράδι και πιθανώς στην Πρίστινα στις αρχές του Οκτώβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ