Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΜΑΝ.-- Χιλιάδες υποστηρικτές του Μετώπου Ισλαμικής Δράσης, του πολιτικού βραχίονα των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων» καθώς και φυλάρχων που πρόσκεινται σε αυτούς διαδήλωσαν, χθες, στο κέντρο της ιορδανικής πρωτεύουσας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του βασιλιά Αμπντάλα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές χωρίς, όμως, ν' αλλάξει το τμήμα εκείνο του εκλογικού νόμου που προβλέπει ότι ο βασιλιάς διορίζει τον πρωθυπουργό. Η συμμετοχή στη διαδήλωση ήταν μικρότερη από όση ανέμεναν οι διοργανωτές.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Για «συνωμοσία» των εχθρών του Ιράν με στόχο το ριάλ έκανε λόγο ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πετύχει το στόχο της. Η αναφορά του Αγιατολάχ σχετίζεται με την απώλεια της αξίας του ριάλ κατά 80% έναντι του δολαρίου, μόνο την τελευταία βδομάδα, γεγονός που προκάλεσε έκρηξη οργής στους εμπόρους του Μεγάλου Παζαριού της Τεχεράνης και επεισόδια με την αστυνομία την Τετάρτη.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Νεκρός από τα πυρά φρουρού ασφαλείας έπεσε Αμερικανός υπήκοος που νωρίτερα είχε ανοίξει πυρ και είχε σκοτώσει ένα άτομο στην είσοδο μεγάλου ξενοδοχείου στο θέρετρο Εϊλάτ του Ισραήλ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν υπάλληλος του ξενοδοχείου, ο οποίος άρπαξε το όπλο ενός φρουρού κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με κάποιον ανώτερό του και στη συνέχεια ταμπουρώθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου.

ΜΟΣΧΑ.-- Οι πιλότοι της αεροπορίας της Ρωσίας και των χωρών της Κεντρικής Ασίας ξεκίνησαν χτες κοινές ασκήσεις με στόχο την απόκρουση πυραυλικών επιθέσεων στον εναέριο χώρο του Καζακστάν, του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν, ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος της ρωσικής αεράμυνας του υπουργείου Εσωτερικών. Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία «Clear Sky 2012» αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16 Οκτώβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ