Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Τετραήμερη απεργία ξεκίνησαν χτες οι εργαζόμενοι του πρακτορείου ειδήσεων «Lusa» της Πορτογαλίας, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά σχέδια να περικοπεί η κρατική επιχορήγηση κατά 30% το 2013.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων ανακοίνωσε χτες η εταιρεία «Alcatel - Lucent». Στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται 5.500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 1.430 εντός Γαλλίας, από το συνολικό δυναμικό των 78.000.

ΣΑΝΑ'Α.-- Επτά μέλη της «αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου» φέρονται να σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υεμενίτικη κυβέρνηση, από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στην πόλη Τζάαρ στο νότο, όπου δρουν οι αμερικανικές δυνάμεις που συνεργάζονται με τον υεμενίτικο στρατό. Επίσης, το πρακτορείο «Ρόιτερ» μετέδωσε ότι σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην πρωτεύουσα, από ρίψη οβίδας, χωρίς να είναι γνωστό, όμως, τίποτε περισσότερο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενοχος δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου ο Αμερικανο-ιρανός Μανσούρ Αρμπαμπσιάρ, που συνελήφθη πέρυσι το Σεπτέμβριο, με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Σαουδάραβα πρέσβη στις ΗΠΑ. Συνένοχός του φέρεται να είναι ο Γκχόλαμ Χακούρι, υψηλόβαθμο στέλεχος των «Φρουρών της Επανάστασης», ο οποίος διέφυγε. Η δίκη του Αρμπαμπσιάρ ορίστηκε ν' αρχίσει στα τέλη Ιανουαρίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek» ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει την τελευταία του έντυπη έκδοση στις 31 Δεκεμβρίου 2012. Μετά από 80 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας θα κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή. Η πλήρως ψηφιακή νέα έκδοση θα ονομάζεται «Newsweek Global» και θα έχει μία ενιαία μορφή σε όλον τον κόσμο ενώ θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του τόσο μέσω της τεχνολογίας που υποστηρίζει το Διαδίκτυο, όσο και οι νέες ταμπλέτες.

TOKIO.-- Αρνητικές αντιδράσεις στους γείτονες της Ιαπωνίας προκάλεσε η χτεσινή επίσκεψη δύο υπουργών της κυβέρνησης και ομάδας 65 βουλευτών από διάφορα κόμματα στο μνημείο πεσόντων στρατιωτών και εγκληματιών πολέμου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γιασουκούνι.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν χτες στην επαρχία Χάκαρι της Τουρκίας μεταξύ δυνάμεων του στρατού και φερόμενων ως μελών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), με αποτέλεσμα 15 «Κούρδοι μαχητές» να χάσουν τη ζωή τους.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε χτες στην περιοχή Ζουρμάτ του Αφγανιστάν σε κοινή βάση ΝΑΤΟικών και αφγανικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές 45 στρατιώτες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι «Ταλιμπάν».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ