Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέο κύμα επιθέσεων σημειώθηκε, χτες, στο Ιράκ, για πολλοστή συνεχόμενη ημέρα, αφήνοντας πίσω του οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Οι επιθέσεις, κυρίως, ενόπλων, σημειώθηκαν με στόχο, στις περισσότερες περιπτώσεις, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, στις συνοικίες Μανσούρ και Μασχτάλ της Βαγδάτης, στο Κιρκούκ και στο Τουζ Χουρμάτου, στο βορρά. Οι επιθέσεις των προηγούμενων ημερών είχαν κυρίως στόχο σιιτικές συνοικίες με τις αρχές να εκτιμούν ότι οι δράστες επιδιώκουν αναζωπύρωση της θρησκευτικής και εθνοτικής βίας.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Υπό τον έλεγχο παραστρατιωτικών δυνάμεων από την πόλη Μισράτα που συνεργάζονται με το υπουργείο Αμυνας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της λιβυκής κυβέρνησης η πόλη Μπάνι Ουαλίντ, που θεωρούνταν το τελευταίο προπύργιο υποστηρικτών του πρώην ηγέτη της χώρας Μουαμάρ Καντάφι. Δεν υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσης των πληροφοριών αυτών και το μόνο που φαίνεται βέβαιο είναι ότι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης, που κράτησε περισσότερο από τρεις βδομάδες, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλαπλάσιοι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 13.000 οικογένειες εκτοπίστηκαν.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Αντιπροσωπείες διαπραγματευτών από τη σουδανική κυβέρνηση και τις ένοπλες οργανώσεις, που δρουν στο Νταρφούρ στο δυτικό Σουδάν, όπως ανακοινώθηκε χτες θα αρχίσουν συνομιλίες στις 22 Νοέμβρη με στόχο την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην περιοχή.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Σε μαγνήτη για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εξελίσσεται η Βραζιλία καθώς μετά τις κινεζικές εταιρείες την πρόθεσή τους να ανοίξουν εργοστάσια εξέφρασαν η «Jaguar Land Rover» και η νοτιοκορεάτικη «ΚΙΑ Motors».

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Την ισχυρή στήριξη της Βρετανίας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη ως «ενιαίο και κυρίαρχο» κράτος και το μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα «χάνει την υπομονή της» λόγω των ασταμάτητων εσωτερικών αναταραχών στη χώρα εξέφρασε χτες ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ στο Σαράγεβο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ