Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.- Την άποψη ότι η «σαρία», δηλαδή ο ισλαμικός νόμος, θα πρέπει να είναι «πηγή» του νέου συντάγματος εξέφρασε ανοιχτά και για πρώτη φορά τόσο κατηγορηματικά η ισλαμιστική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», από την οποία προέρχεται και ο Πρόεδρος Μούρσι.

ΡΙΑΝΤ.- Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 111 τραυματίστηκαν όταν βυτιοφόρο με φυσικό αέριο ανατράπηκε και έπεσε από γέφυρα σε κεντρικό δρόμο της σαουδαραβικής πρωτεύουσας.

ΤΥΝΙΔΑ.- Παρατάθηκε μέχρι τον Ιανουάριο από τον Πρόεδρο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τυνησία καθώς έχουν αυξηθεί οι βίαιες επιθέσεις σαλαφιστών -ακραίων ισλαμιστών- κατά των δυνάμεων ασφαλείας στο πλαίσιο εκστρατείας τους για την εφαρμογή ισλαμικού νόμου. Το μετριοπαθές κυβερνών κόμμα «Εννάχντα» διεμήνυσε ότι θα διαφυλάξει την τάξη και κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να εφαρμόσει ισλαμικό νόμο σε αντίθεση με την θέληση της πλειοψηφίας του κόσμου.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.- Η Κάτω Βουλή του Κογκρέσου της Αργεντινής ενέκρινε το νόμο για τη μείωση της ηλικίας του δικαιώματος ψήφου σε εκλογές από τα 18 στα 16 χρόνια.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ. - Καταπέλτης η χτεσινή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστείας για τις βιαιότητες και ωμότητες που καταλογίζει στο νιγηριανό στρατό στη διάρκεια επιχειρήσεων που κάνει κατά των ισλαμιστών της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ». Ωστόσο, εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού απέρριψε τις αιτιάσεις. Νωρίτερα, έξι Ρώσοι ναυτικοί και ένας Εσθονός αφέθηκαν ελεύθεροι από τους απαγωγείς τους στο Δέλτα του ποταμού Νίγηρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ