Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Μία μέρα μετά την αναγνώριση ότι εμπλουτισμένο, σε υψηλό ποσοστό, ουράνιο μετατρέπεται ήδη σε πυρηνικό καύσιμο για αντιδραστήρες, ο επικεφαλής της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Αμπάσι Νταβανί, δήλωσε ότι εγκαταστάθηκαν και νέες εξελιγμένες συσκευές φυγοκέντρησης στην πυρηνική εγκατάσταση του Νατάνζ.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου απώθησαν ισχυρές δυνάμεις καταστολής διαδηλωτές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την κεντρική πλατεία Μαργαριταριού στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν. Η χώρα αυτή είναι η βάση του 5ου αμερικανικού Στόλου.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Μάχη με λιγοστά μέσα ενάντια στην επιδημία χολέρας που πλήττει εδώ και βδομάδες πλημμυρισμένες περιοχές της βόρειας Μοζαμβίκης προκαλώντας ασθένειες σε 283 άτομα δίνουν οι υγειονομικές αρχές στη χώρα. Η περίοδος καταρρακτωδών βροχών που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβρη έχει προκαλέσει ως σήμερα το θάνατο τουλάχιστον 110 ατόμων και πάνω από 200.000 άστεγους πλημμυροπαθείς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ενα ακόμη περιστατικό φονικής βίας αιματοκυλά τις ΗΠΑ. Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις συγκατοίκους του στην εστία και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τις αστυνομικές ο δράστης είχε αγοράσει το όπλο νόμιμα, πριν ένα χρόνο, αν και έπασχε από ψυχικές διαταραχές.

ΜΟΣΧΑ.-- Πρόστιμα όσον αφορά την αποστολή χρημάτων Ρώσων πολιτών σε λογαριασμούς υπεράκτιων τραπεζών, εισήγαγε η Ρωσία, προσθέτοντας τη ρύθμιση στους υπάρχοντες νόμους αναφορικά με τον οικονομικό έλεγχο. Η ρύθμιση αφορά την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ