Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ.-- Την πιθανότητα ν' αλλάξει η προσέγγιση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας απέναντι στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα εφόσον η τακτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα δεν αποδίδει, έθιξε ο Αμερικανός πρέσβης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής προειδοποιώντας την Τεχεράνη με περαιτέρω «απομόνωση και πιέσεις». Επανέλαβε την άμεση ανάγκη διασφάλισης πρόσβασης των επιθεωρητών σε όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης σε αγορά στην Αγκυρα, με αποτέλεσμα να καούν δεκάδες μαγαζιά και η αγορά να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ τραυματίστηκαν και δύο πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο για εμπρησμό.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Την ένταξη της Τουρκίας στη σχεδιαζόμενη διατλαντική ζώνη ελεύθερου εμπορίου, φαίνεται να προκρίνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε χτες συνάντηση με με αντιπροσωπεία του αμερικανο-τουρκικού επενδυτικού συμβουλίου.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- 17 Αφγανούς στρατιώτες σκότωσαν «μαχητές των Ταλιμπάν» στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές οι νεκροί στρατιώτες βρέθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης και είναι ομάδα από τους 24 Αφγανούς στρατιώτες που είχαν πάρει ως ομήρους οι Ταλιμπάν το Σάββατο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο παλαιότερος ταξιδιωτικός όμιλος στον κόσμο, η εταιρεία «Thomas Cook», ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας στο δίκτυο λιανικής και στο κλείσιμο 195 καταστημάτων από το σύνολο των 1.069 που λειτουργεί στη Βρετανία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αντιμέτωπες με την ισχυρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών βρίσκονται οι βόρειες και ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ από την Τρίτη. Στην πολιτεία Μοντάνα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ χτες το επίκεντρο του πρωτοφανούς φαινομένου ήταν το Σικάγο και δευτερευόντως η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ανάμικτες αντιδράσεις προκαλεί στο Κοσσυφοπέδιο η συγκρότηση του ισλαμικού πολιτικού κόμματος «Μπασκόχου» που υποστηρίζει τη θέσπιση ισλαμικού νόμου, την οικοδόμηση νέων τζαμιών και τη λειτουργία σχολείων όπου τα κορίτσια θα φοιτούν υπό τον όρο χρήσης της μουσουλμανικής μαντίλας.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Επιβραδύνεται στην Κένυα η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των εκλογικών αποτελεσμάτων λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. Το 40% των ψηφοδελτίων που αφορούν στις προεδρικές εκλογές έδειχνε προβάδισμα του Ουχούρου Κενυάτα με 53% έναντι 42% του απερχόμενου πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ