Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΜΑΝ.-- Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ιθύνοντες είναι «πολύ σοβαροί ως προς τις προθέσεις τους για επίτευξη ειρήνης» εκτίμησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι γι' αυτό το λόγο και οι πιθανότητες μιας συμφωνίας είναι πολύ περισσότερες από οποτεδήποτε άλλοτε. Εντούτοις, ο Τζον Κέρι παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμη εμπόδια. Ο Κέρι αργά χτες έφθανε στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ιορδανό μονάρχη, και ξεχωριστά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο. Η ΟΑΠ, πάντως, σε χθεσινή ανακοίνωση ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει κανένας διάλογος αν δεν «παγώσει» ο εποικισμός, ο οποίος, αντίθετα, εντείνεται από την ισραηλινή ηγεσία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΝΤΑΚΑΡ.-- Ξεκίνησε αργά χτες η μίνι αφρικανική περιοδεία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Αφρική, με την πρώτη στάση να έχει προγραμματιστεί για τη Σενεγάλη. Επόμενοι σταθμοί είναι η Νότια Αφρική και η Τανζανία. Η περιοδεία ολοκληρώνεται στις 3 Ιούλη.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πέντε νεκροί και πολλαπλάσιοι τραυματίες είναι ο απολογισμός των νέων επιθέσεων, με βόμβες και όπλα, που σημειώθηκαν, χτες, στις πόλεις Κιρκούκ και Τουζ Χουρμάτου, όπου η ένταση ανάμεσα στις διαφορετικές εθνοτικές κοινότητες -Τουρκμένοι, Κούρδοι και Αραβες- έχει αρχίσει να αυξάνεται.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλαν οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές για τις τράπεζες στη βρετανική τράπεζα UBS, για μη υιοθέτηση σκληρότερων ελέγχων σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και τη φοροδιαφυγή.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ο Κέβιν Ραντ βρίσκεται και πάλι στο «τιμόνι» των Εργατικών στην Αυστραλία και θα διεκδικήσει την εξουσία στις εκλογές της 14ης Σεπτέμβρη καθώς αναδείχθηκε νικητής των χτεσινών εσωκομματικών εκλογών με 57 ψήφους υπέρ έναντι 45 ψήφους που πήρε η προκάτοχός του και πιθανώς απερχόμενη πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ.

ΣΟΦΙΑ.-- Επαναλήφθηκαν και χτες οι διαδηλώσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας με κεντρικό αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ζωηρό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε έργα οδικά και σιδηροδρομικά έργα υποδομών στον Πανευρωπαϊκό Αξονα 10 από το Βελιγράδι μέχρι το λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, εκδήλωσαν χτες γαλλικές εταιρείες, στη διάρκεια εκδήλωσης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερβίας (PKS).

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 27 άτομα σκοτώθηκαν χτες σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλους Ουιγούρους και δυνάμεις ασφαλείας στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ