Παρασκευή 26 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΙΧΩ.-- Την πραγματοποίηση μιας πρώτης συνάντησης ανάμεσα σε ισραηλινή και παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στις 30 Ιουλίου ανήγγειλε, σε δηλώσεις του, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας και Υδάτων, χωρίς, όμως, να διευκρινίσει πού θα γίνει αυτό και ποιοι θα συμμετέχουν. Η δήλωση έγινε κατά τα εγκαίνια της κατασκευής νέου βιομηχανικού πάρκου στην Ιεριχώ της Δ. Οχθης με ιαπωνική χρηματοδότηση. Παρόντες ήταν ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ, ο Ιορδανός υπουργός Εσωτερικών αλλά και ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Ερακάτ, ο οποίος, όμως, είχε φύγει όταν έγινε η δήλωση Σαλόμ, που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

ΜΟΣΧΑ.-- Την επιστροφή και όχι την έκδοση του πρώην πράκτορα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Εντουαρντ Σνόουντεν, ζητούν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία, όπως ανέφερε χτες ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα, Μάικλ ΜακΦόλ, επικαλούμενος το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει στις ρωσικές αρχές πολλούς καταζητούμενους, χωρίς να υπάρχει η σχετική συμφωνία.

ΣΕΟΥΛ.-- Χωρίς συμφωνία διεκόπησαν οι συνομιλίες μεταξύ ΛΔ Κορέας και Νότιας Κορέας, αναφορικά με την επαναλειτουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος Καεσόνγκ δείχνοντας, σύμφωνα με αναλυτές, ότι τα σύννεφα στις σχέσεις των δύο χωρών, παραμένουν αμετακίνητα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Κατηγορίες για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και διαφθοράς αντιμετωπίζει και επίσημα πλέον το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚ Κίνας και επικεφαλής της επαρχίας Τσόνγκτσινγκ, Μπο Σιλάι, ο οποίος θα διωχθεί από την εισαγγελία της επαρχίας Σαντόγκ. Η δίωξη του Μπο Σιλάι έρχεται στο πλαίσιο των δηλώσεων περί πάταξης της διαφθοράς του νέου Προέδρου της Κίνας Σι Τζίνπινγκ, προκειμένου να καμφθούν και οι αντιδράσεις του λαού απέναντι στον πλουτισμό και τα σκάνδαλα που βαρύνουν τα κυβερνητικά στελέχη και στις τάξεις του ΚΚ Κίνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ