Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Για 8η μέρα συνεχίζουν την απεργία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντιδρώντας στο σχέδιο απολύσεων που έχει εξαγγείλει η δημοτική αρχή της πόλης. Σε πρώτη φάση το σχέδιο αφορά 1.300 συμβασιούχους από τους συνολικά 6.000 υπαλλήλους, ωστόσο με βάση τις περικοπές, στο όνομα της κρίσης, κατά τους εργαζόμενους είναι σίγουρο ότι οι απολύσεις θα επεκταθούν.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε σύγκρουση λεωφορείου με ένα φορτηγό στη Νότια Αφρική, 11 τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 12 ελαφρά. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Μπουμαλάνγκα όταν το φορτηγό μπήκε στην αντίθετη κατεύθυνση κυκλοφορίας προσπαθώντας να αποφύγει ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μια 19χρονη Αφροαμερικανίδα έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός 54χρονου Αμερικανού ιδιοκτήτη αγροικίας στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, ο οποίος δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι φοβήθηκε πως επρόκειτο για διάρρηξη.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Ισχυρή έκρηξη σε ανταλλακτήριο που βρισκόταν στο εσωτερικό μεγάλου εμπορικού κέντρου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής σημειώθηκε χτες βράδυ προκαλώντας (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τριών.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε χτες αύξηση του αριθμού των στρατιωτών του στρατού επέμβασης της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία (ΑΜΙSOM) κατά 4.400. Συνεπώς το επόμενο διάστημα η στρατιά της AMISOM θα ανέλθει στους 22.126 στρατιώτες από τους 17.731 που υπηρετούν σήμερα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ιδιαίτερη αναφορά στη «σημαντική οικονομική ανάπτυξη» του Αζερμπαϊτζάν, προς όφελος της αστικής τάξης, έκανε χτες ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, κάνοντας λόγο για σημαντικά επιτεύγματα μέσα σε «22 χρόνια ανεξαρτησίας». Στην Τουρκία έφτασε για επίσημη επίσκεψη χτες ο Αζέρος πρόεδρος Χαϊντάρ Αλίγεφ, με τις δύο χώρες να τονίζουν τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ