Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Σε πολύνεκρο ναυάγιο φαίνεται πως εξελίσσεται η ανατροπή δύο φέρι μπόουτ με υπεράριθμους επιβάτες αργά χτες το απόγευμα στη λίμνη Κίβου, στα σύνορα ΛΔ Κονγκό - Ρουάντας. Οι κογκολέζικες αρχές εξέφραζαν φόβους για τουλάχιστον 80 νεκρούς.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.-- Σερβοβοσνιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε για να ερευνήσει τις σφαγές Μουσουλμάνων στη Σρεμπένιτσα το 1995 παραδέχτηκε για πρώτη φορά την εξολόθρευση «πολλών χιλιάδων Μουσουλμάνων από σερβοβοσνιακές δυνάμεις», σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Το Εργατικό Κογκρέσο Νιγηρίας, που εκπροσωπεί εκατομμύρια εργαζομένων, ανέστειλε χτες προσωρινώς τη γενική απεργία διαρκείας, που κήρυξε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα. Θα αναμείνει να δει εάν ο Πρόεδρος της Νιγηρίας, Ο. Ομπασάντζο, θα συμμορφωθεί με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να προβεί σε μείωση των τιμών των καυσίμων.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Ο Αμερικανός στρατηγός Εντουαρντ Λαφάουντεν και ο Βόσνιος υπουργός Αμυνας Νίκολα Ραντοβάνοβιτς υπέγραψαν χτες συμφωνία με την οποία η Ουάσιγκτον χορηγεί 12,3 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Στρατοδικείο των ΗΠΑ απήγγειλε χτες έναντι του 28χρονου Αυστραλού Ντέιβιντ Χικς, που κρατούνταν στη βάση του Γκουαντανάμο, κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παροχή βοήθειας στον «εχθρό». Ο Χικς συνελήφθη πριν 2 χρόνια στο Αφγανιστάν, όπως κι ο επίσης Αυστραλός πολίτης Μαμντούχ Χαμπίμπ.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- «Τουλάχιστον»45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους εποχιακούς μουσώνες που σημειώθηκαν νωρίς φέτος στην Κεράλα της Ινδίας.

ΝΤΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.-- Ενα Τούρκο αστυνομικό και ένα νυχτοφύλακα σκότωσαν χτες Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες κοντά στην Μπατμάν της Τουρκίας. Σε άλλο περιστατικό, αυτονομιστές άνοιξαν πυρ κατά στρατιωτικού οχήματος, τραυματίζοντας δύο επιβαίνοντες. Τουλάχιστον 12 αντάρτες και οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφάλειας σκοτώθηκαν το Μάη φέτος στην Ανατολία -- πρόκειται για το χειρότερο απολογισμό των τελευταίων χρόνων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ