Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-«The Ready Campaign»: εκστρατεία για ετοιμότητα, με στόχο τα παιδιά. Κατά την αμερικανική κυβέρνηση ενημερωτική εκστρατεία για την προστασία των πολιτών, ιδίως των παιδιών, σε περίπτωση νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τομ Ριτζ και μεταξύ άλλων μηνύματα θα προβάλλονται από τα καλωδιακά δίκτυα που θα απευθύνονται κυρίως στους γονείς και θα δείχνουν παιδιά να ρωτούν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.

ΡΩΜΗ.- Περισσότερα από 50 άτομα, μεταξύ αυτών και ο Τζανφράνκο Μπλάζι, βουλευτής του κόμματος Forza Italia του Ιταλού πρωθυπουργού, συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε νότια επαρχία της Ιταλίας κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας κατά της τοπικής Μαφίας. Οι εισαγγελείς ερευνούν τις διασυνδέσεις των 50 ατόμων που συνελήφθησαν - μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και μεγαλοεπιχειρηματίες - με τη Μαφία, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και εκβιασμούς.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Ο στρατός του Πακιστάν έκανε χτες γνωστό ότι σε επιχείρησή του εναντίον μαντράσας (ιεροδιδασκαλείου) στο Νότιο Ουαζιριστάν σκότωσε είκοσι ανθρώπους, που χαρακτήρισε ως «μαχητές» που «στάθμευαν» εκεί.

ΒΟΜΒΑΗ.- Σε «προληπτικό κλείσιμο» προέβη χτες το προξενείο των ΗΠΑ στη Βομβάη (Μουμπάι) της Ινδίας, καθώς «υπήρχαν πληροφορίες» για τρομοκρατική επίθεση.

ΜΟΣΧΑ.- Εισαγγελείς γνωστοποίησαν χτες ότι κατασχέθηκε έκταση στην οποία είχε ανεγερθεί ντάτσα - εξοχική κατοικία - στην οποία κατοικούσε η κόρη του εξόριστου στο Λονδίνο «μεγιστάνα» Μπαρίς Μπερεζόφσκι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ