Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Γερμανός βουλευτής της αντιπολιτευόμενης Χριστιανικής Κοινωνικής Ενωσης (CSU) θα καταθέσει στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας προσφυγή και θα ζητεί από το Κοινοβούλιο να αναβάλει επ' αόριστον την ψήφιση του νομοσχεδίου για την έγκριση του ευρωπαϊκού «συντάγματος», γεγονός που τουλάχιστον θα καθυστερήσει την επικύρωση της Συνταγματικής Συνθήκης από τη χώρα αυτή.

ΜΕΚΚΑ. Μάχες ξέσπασαν, χτες το βράδυ, ανάμεσα σε αστυνομικούς και ενόπλους, όταν οι τελευταίοι πραγματοποίησαν επίθεση κατά σημείου ελέγχου λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον ιερότερο τόπο του Ισλάμ, το τέμενος Κάαμπα. Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες μιλούν για ένα νεκρό αστυνομικό και αρκετούς τραυματίες, αλλά και για έναν τραυματία ένοπλο, που συνελήφθη. Οι μάχες συνεχίστηκαν σε γειτονικό κτίριο, που καταλήφθηκε από τους ενόπλους. Οι σαουδαραβικές αρχές έκαναν λόγο για «τρομοκράτες». Στην πόλη, μόλις είχαν κλείσει οι κάλπες του τρίτου και τελικού γύρου των πρώτων τοπικών εκλογών που διεξάγονται στη χώρα.

ΑΓΚΥΡΑ. Είκοσι ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κιουτάχεια. Εως το βράδυ χτες είχαν διασωθεί επτά και παρέμεναν παγιδευμένοι 13, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες».

ΚΟΛΟΜΠΟ. Πέντε αντάρτες της οργάνωσης «Τίγρεις των Ταμίλ Ελάμ» «σκοτώθηκαν» σε μάχες με άλλους αντάρτες, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ που η οργάνωση διέψευσε.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Εως και 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση ενός επιβατικού και ενός μεταγωγικού τρένου στο ομόσπονδο κρατίδιο Γκουτζάρατ της Ινδίας.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ. Σε νέες συλλήψεις προέβη χτες η Βασιλική Αστυνομία του Νεπάλ - ανάμεσα σε αυτές, και ενός πρώην υπουργού.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. Συγκρούσεις ανάμεσα σε Ινδονήσιους στρατιώτες και αυτονομιστές αντάρτες της επαρχίας Ατσεχ είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά νεκρούς (σύμφωνα με Ινδονήσιο αξιωματούχο). Οι συγκρούσεις σημειώνονται μία μόλις βδομάδα μετά τον τελευταίο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών (αμφοτέρων πλευρών) στη Φιλανδία...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ