Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΜΑΛΑ.- Σε διακοπή κάθε επαφής με την Παλαιστινιακή Αρχή και σε νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις στη Δυτική Οχθη προχώρησε το Ισραήλ, μετά τη δολοφονία 3 νεαρών εποίκων, την Κυριακή, από ενόπλους κοντά στη Χεβρώνα και τον τραυματισμό ενός τέταρτου, σε άλλο περιστατικό. Την ευθύνη ανέλαβαν οι «Ταξιαρχίες του αλ Ακσα», αλλά το Ισραήλ κατηγόρησε τη «Χαμάς». Ο Πρόεδρος Αμπάς, από το Παρίσι καθ' οδόν για Ουάσιγκτον, καταδίκασε τις επιθέσεις.

ΡΑΜΠΑΤ.- Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Μαρόκου - Αλγερίας, με το πρώτο να κατηγορεί τη δεύτερη ότι «εκμεταλλεύεται» την κρίση με τους οικονομικούς μετανάστες για να εκτοξεύσει κατηγορίες εναντίον του. Ο ισχυρισμός αφορά την καταγγελία του Μετώπου Πολισάριο περί εντοπισμού δεκάδων εξαντλημένων Αφρικανών μεταναστών στην έρημο της Δυτικής Σαχάρας. Οι απελάσεις στο μεταξύ συνεχίζονται από το Μαρόκο.

ΚΙΤΟ.- Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Εκουαδόρ, ο πρώην Πρόεδρος Λούσιο Γκουτιέρες. Ο Γκουτιέρες, που εκδιώχθηκε από λαϊκή εξέγερση τον περασμένο Απρίλη και έχει λάβει άσυλο στην Κολομβία, δήλωσε ότι επιστρέφει παρότι καταζητείται για «προδοσία».

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.- Τουλάχιστον 30 κρατούμενοι βρήκαν το θάνατο από πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακές στην Αργεντινή με αίτημα να επεκταθούν οι ώρες για το επισκεπτήριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ