Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Επτά Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πάνω από 25 τραυματίστηκαν σε ενέδρα κατά μιας στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής κοντά στην ορεινή πόλη Αβτούρι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τσετσενίας, μετέδωσε το πρακτορείο «Ιντερφάξ».

ΒΙΛΝΙΟΥΣ.-- Τον Γκεντίμινας Κιρκίλας εξέλεξαν χτες ως πρωθυπουργό της Λιθουανίας 85 μέλη του Κοινοβουλίου, ενώ 13 ψήφισαν κατά και 5 απείχαν της ψηφοφορίας.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Τα 47 φτάνουν τα πολιτικά κόμματα και τους 9.000 οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στη μάχη των γενικών εκλογών, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, που θα λάβουν χώρα την 1η Οκτώβρη.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Απερρίφθη το αίτημα προσωρινής αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Λιούμπε Μπόσκοφσκι, που κρατείται για την εκτέλεση 10 Αλβανών αμάχων και το βασανισμό άλλων, το 2001, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδία, βάσει του τελευταίου απολογισμού των αρχών της χώρας, με τους νεκρούς στα κρατίδια Ορίσα και Τζαρκάντ οι νεκροί να φτάνουν τους 24, ενώ αρκετοί είναι αγνοούμενοι στο γειτονικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Ενα πειραματικό φάρμακο που εικάζεται ότι, όταν τελειοποιηθεί, θα θεραπεύει καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του δέρματος, τύφλωση κι άλλες ασθένειες, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν αυστραλοί επιστήμονες, σημειώνοντας ότι οι δοκιμές σε ζώα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Αποστολή χρηματικής βοήθειας ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ στη Σρι Λάνκα, για την υποστήριξη των θυμάτων της κλιμακούμενης βίας και της διαμάχης στη βορειοανατολική χώρα, ανακοίνωσε χτες η Ευρωπαϊκή Ενωση, στα πλαίσια της προσπάθειας ελέγχου και διείσδυσης στην περιοχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ