Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.- Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), που θεωρείται συνδεδεμένη με το ΡΚΚ, ανέλαβε την ευθύνη για τις πυρκαγιές σε 17 τουρκικές περιοχές και απείλησε ότι θα συνεχίσει τους εμπρησμούς για να πλήξει τον τουρκικό τουρισμό.

ΓΑΖΑ - ΑΜΑΝ.- Ενας παραγωγός και ένας εικονολήπτης του αμερικανικού συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Φοξ Νιους που έχουν απαχθεί στα Κατεχόμενα εμφανίστηκαν σε βίντεο που προβλήθηκε χθες να δηλώνουν υγιείς. Μια άγνωστη οργάνωση, ονομαζόμενη Ταξιαρχίες του Ιερού Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή και απαίτησε την απελευθέρωση μέσα σε 72 ώρες όσων μουσουλμάνων κρατούνται σε αμερικανικές φυλακές.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ- ΝΑΤΟικές δυνάμεις έκαναν χτες εκφοβιστικές εφόδους σε σπίτια πρώην αξιωματούχων ασφαλείας των Σερβοβόσνιων στο Πάλε, επειδή υποτίθεται πως ήταν ύποπτοι για την παροχή βοήθειας σε ύποπτους και καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Μοσέ Κατσάβ ανακρίθηκε χτες από επιθεωρητές της αστυνομίας μετά την πρόσφατη εμπλοκή του ονόματός του σε σεξουαλικό σκάνδαλο. Προχτές αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο γραφείο του, με αποτέλεσμα την κατάσχεση, μεταξύ άλλων, του ηλεκτρονικού υπολογιστή και προσωπικών εγγράφων του...

ΣΕΟΥΛ.- Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών συνέστησε χτες στη ΛΔ Κορέας να μην πραγματοποιήσει δοκιμή πυρηνικών όπλων, γιατί μία τέτοια εξέλιξη «θα απομόνωνε διεθνώς περισσότερο» την κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Ερευνητές της εταιρείας Γενετικής «Advanced Cell Technologies» ανακοίνωσαν πως βρήκαν νέα τεχνική, με την οποία μπορούν να φτιάξουν σειρές ανθρώπινων βλαστοκυττάρων, παίρνοντας μόνον ένα κύτταρο από ανθρώπινο έμβρυο λίγων ημερών δίχως να το βλάψουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ