Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Νικαραγουανοί διαδήλωσαν την Κυριακή στην πόλη Μασάγια, 28 χιλ. νοτίως της πρωτεύουσας Μανάγκουα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές της ηλεκτροδότησης και απαιτώντας να φύγει από τη χώρα η ληστρική ισπανική εταιρεία ηλεκτρισμού «Unin Fenosa».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανία θα απελάσει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ. Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Μίλιμπαντ, θα ανασταλούν οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τη διευκόλυνση στην έκδοση βίζας. Η απόφαση έρχεται σαν αντίποινα για την άρνηση της Ρωσίας να εκδώσει τον Αντρέι Λουγκοβόι, κύριο ύποπτο για τον θάνατο του πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντερ Λιτβινένκο.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Λος Αντζελες κατέληξε σε συμφωνία ύψους 660 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να διευθετήσει τις μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος ιερέων. Περισσότερα από 500 άτομα έχουν κάνει μηνύσεις σε ιερείς για σεξουαλική κακοποίηση.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Πάνω από 14 Πακιστανοί στρατιώτες και μέλη του προσωπικού ασφαλείας σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, σε διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις την Κυριακή, στα βορειοδυτικά της χώρας.

ΣΕΟΥΛ.-- Η ΛΔ Κορέας επιβεβαίωσε την Κυριακή τη διακοπή λειτουργίας του πυρηνικού αντιδραστήρα, στη Γιονγκμπιόν.

ΝΤΑΚΑ.-- Συνελήφθη χθες η πρώην πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σέιχ Χασίνα, στο σπίτι της στην Ντάκα. Η Σ. Χασίνα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εκβιασμό και ανατρεπτική δράση. Το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση απερρίφθη και προφυλακίστηκε μέχρι τη δίκη της.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Πάνω από 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια μαχών με μαχητές της οργάνωσης «Τίγρεις των Ταμίλ», την Κυριακή στη Σρι Λάνκα. Μαχητικά του στρατού βομβάρδισαν βάσεις των Ταμίλ, ανακοινώνοντας ότι προκάλεσαν το θάνατο «δεκάδων ανταρτών».

ΜΙΝΣΚ.-- Η Λευκορωσία ανακοίνωσε χτες ότι συνέλαβε 4 αξιωματούχους του στρατού που κατασκόπευαν για την Πολωνία και της έδιναν πληροφορίες σχετικά με μια κοινή αντιπυραυλική συνεργασία της χώρας με τη Ρωσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ