Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Το 59% των Φιλανδών αντιτάσσονται στην είσοδο της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, ενώ μόνο το 25% τάσσεται υπέρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Suomen Gallup» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Helsingin Sanomat».

ΑΓΚΥΡΑ.-- Σε νάρκη προσέκρουσε, χτες, εμπορική αμαξοστοιχία στα ανατολικά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να τραυματιστούν οι δύο μηχανοδηγοί της. Η ενέργεια αποδίδεται από τις αρχές σε αντάρτες του ΡΚΚ. Στο μεταξύ σε άλλη επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες μετά την πρόσκρουση του οχήματός τους σε νάρκη, στην επαρχία Σιίρτ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δεύτερο κρούσμα αφθώδους πυρετού στο τελευταίο ξέσπασμα της νόσου, διαπιστώθηκε σε κοπάδι βοδιών που πήγαιναν προς σφαγή σε φάρμα στο Εγκαμ του Σάρεϊ, μέσα στη ζώνη που έχει αποκλειστεί.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου Μπους εξαπέλυσε, χτες, σε κήρυγμά του ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, παραλληλίζοντάς τον με τον Χίτλερ, και υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να «δικαστεί από διεθνές δικαστήριο για ό,τι έκανε στο Ιράκ».

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Με εκπροσώπους των λιβανικών δυνάμεων συναντήθηκε, χτες, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σουλτάνοφ, ο οποίος κάλεσε σε διάλογο τους πάντες προκειμένου να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο. Ανάλογη άποψη εξέφρασε, μία μέρα νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών που μετέβη στο Λίβανο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ