Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΑ ΠΑΣ.-- Με διαδηλώσεις των «κοινωνιών των πολιτών» και προβοκάτσιες, θα προσπαθήσουν τα κόμματα της ολιγαρχίας να ανακόψουν την ψήφιση του τελικού κειμένου του Νέου Συντάγματος μετά τη συμφωνία των 14 εκ των 16 κομμάτων να προχωρήσουν οι διαδικασίες της Συντακτικής Συνέλευσης και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκέμβρη, οπότε και θα ακολουθήσει η προσφυγή σε δημοψήφισμα.

ΚΙΤΟ.-- Αυλαία χτες της προεκλογικής εκστρατείας για τη διαδικασία εκλογής των 60 μελών της Συντακτικής Συνέλευσης που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Σεπτέμβρη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αψηφώντας την απειλή του Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους να ασκήσει βέτο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την επέκταση του προγράμματος παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών στη χώρα και παράλληλα την αύξηση της φορολογίας στα προϊόντα καπνού για τη χρηματοδότηση του μέτρου.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Το Κοινοβούλιο της Ζιμπάμπουε ενέκρινε νόμο, προκειμένου να δοθεί σε ντόπιους επιχειρηματίες η πλειοψηφία του ελέγχου ξένων εταιρειών που λειτουργούν στη χώρα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η παρατεταμένη ανομβρία που πλήττει και φέτος την Αυστραλία έχει οδηγήσει σε πτώση ρεκόρ την αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή, προκαλώντας «τσουνάμι» ακρίβειας. Χτες, αντέδρασε ως και ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας, Μικ Κέλτι, που κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα έναντι των κλιματικών αλλαγών, γιατί αυτές αποδεικνύονται πιο επικίνδυνες από την ...τρομοκρατία.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο Αμερικανός ε.α. στρατηγός Στίβεν Σουκ, δεύτερος τη τάξει στη διοίκηση του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, παραδέχτηκε χτες πως διενεργείται εις βάρος του έρευνα από τα Ηνωμένα Εθνη, προκειμένου να εξακριβωθούν τυχόν επιλήψιμες σχέσεις του με την ηγεσία των Κοσσοβάρων Αλβανών γύρω από τον τρόπο ανάθεσης κατασκευαστικών έργων, και διασυνδέσεις με το λαθρεμπόριο γυναικών και όπλων...

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Τη συμφωνία Αλβανίας, Κροατίας και Μαυροβουνίου για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, μήκους 400 χλμ., του IAP (Ionian - Adriatic Gas Pipeline) «επισφράγισε» η διακήρυξη που υπέγραψαν χτες στο Ζάγκρεμπ οι υπουργοί Οικονομίας των παραπάνω χωρών. Το κόστος του αγωγού εκτιμάται σε 230 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ